Hatalmas ajándékot kapott az Atletico Madrid azzal, hogy ilyen simán nyeri a csoportot a Bayern Münich, hisz az erőltetett menetben a legjobbjai nélkül utazik el a spanyol fővárosba a német csapat.

Pihenés miatt nem fog pályára lépni ma Neuer, Lewandowski, Goretzka ezeken kivül lesz még egy rakat sérültje is a Bayernnek.

Atleticonak nem a legjobban alakul az idei BL szereplése, 4 meccs után mindőssze 5 ponttal áll, és 7 (!!!) bekapott góllal, ami valljuk be, nem egy szép stat egy Simeone csapattól, főleg, hogy a bajnokságban a remek védekezésüknek köszönhetően állnak a második helyen, ahol viszont eszméletlen számokat produkálnak, 9 mérkőzésen 2 bekapott gól. Több csapatnál is megfigyelhető ez a kontraszt idén a bajnokság és BL között (pl. Barcelona). Ezzel együtt nem gondolom, hogy a továbbjutás veszélyben lenne az Atletico számára, köszönhetően annak, hogy a Lipcse két nagyon komoly Bayernnel kellett találkozón, míg ez a mai találkozóra nem lesz igaz.

Annak ellenére, hogy a Bayern legjobbjai nélkül utazik el vendégségbe, nem szabad leírni őket szerintem, s ha nem akar az utolsó fordulóra körmöt rágni Simeone, akkor a bajnokságban nagyon jól müködő biztos védekezéshez kell folyamodjon, és egy vékony 1-2 gólos győzelemmel aposztrofálja a mai mérkőzését. Ha belemennek egy adok-kapokba az egy erősen felforgatott Bayern ellen is balul sülhet el.

Akár egy két meccses kiesési párharc első felvonását (lásd tavaly Pool elleni nyolcaddöntő) várom a mai találkozótól, ahol az Atletico talál egy gólt és azt foggal-körömmel probálja megőrizni. Nagyon fontos a tipp szempontjából, hogy a hazai csapat szerezze az első gólt, ha ez összejönne, simán fog zöldülni a tipp.

Atlético Madrid - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp