Bátran állítom, hogy ez az odds lentebb fog menni a meccs kezdéséig és emiatt van érték a tippben. Írom ezt december 3-án, mert szeretnék 1,9-es oddsot fogni Smith győzelmén és nem 1,72-t majd amikor már felélednek a fogadótársak és beesik az odds.

Smith egy rutinos, 45 éves kanadai játékos, aki a ranglista 91. helyéről támadja be a VB-t. BDO VB-n volt már döntős, míg a PDC kereteiben nem sok babér termett neki eddig, a legjobb 64-be jutása volt karrierjének csúcsa 2018-ban. Azért más tornákon volt már előkelőbb helyen, Grand Slamen volt már a legjobb 16-ban, míg BDO-s korszakából tornagyőzelmei is vannak. Egyébként egy rendkívül stabil játékosnak tartom, nyilván nem egy top játékos, ez a kiemeléséből is látszik, de ezen a szinten szerintem előrébb van az őket körülvevőktől, igaz ez első körös ellenfelére is.

Keane Barry 18 évesen második vb-jére készül, ami nagy szó, januárban ifi vb győztes is volt, viszont nekem nem tűnik egy stabil, megbízható játékosnak. Nyilván 18 évesen nem is várható ez el, viszont pont ezért gondolom, hogy a nézőkkel félig-teli Ally Pally (micsoda rím..) nagy falat lesz neki és a 3 nyert szettig menő csatában a rutinosabb kanadai felülkerekedik.

Idén mindketten Tour kártyások voltak, Players Championship meccseken indulgattak, Smith azért járt European Tour fordulókon is, míg az ír srác inkább a Home Tour sorozatban dobált otthon a fészerben. A világranglistán nincs nagy különbség a két dartsos között, viszont tudásban és rutinban mindenképpen Smith az erősebb játékos (szerintem). Akármi is legyen, megakadt a szemem ezen az 1,9-en, én azért az 50%-nál bőven többet adnék a kanadai győzelméért, így nem tudom kihagyni max téten.

Smith, Jeff - Barry, Keane: Match Odds - Mérkőzés tipp