A csoportkör harmadik köréhez érkeztünk, a fix továbbjutó norvégokkal játszanak a románok, akik még ugyan ki is eshetnének egy szerencsétlen eredménysorral, de valószínűleg a németek is verik a lengyeleket, így én erre a mérkőzésre úgy tekintek, mint már egy középdöntős meccsre, nem nagyon lehet lazsálás a norvégok részéről, akkor pedig dara lesz.

A románoknál kiesett a két beállós, Pintea és Manea, azért ők ketten megbírkóztak a hatosnál, sok hetest összehoztak, az nettó 10-15 gól mínusz meccsenként az idei Európa-bajnokságon. Neagura hagynak mindent, a lövések durván harmadát ő vállalja el, rajta áll, vagy bukik minden, ezek a románok nekem fogatlan oroszlánok idén. Mindössze 19 gól a németeknek, és 28 a torna talán leggyengébb csapatának, a lengyeleknek.

Ezzel szemben a norvégok talán a torna legstabilabb csapata, nálam a végső win legnagyobb esélyesei. A lengyeleknek 35, a németeknek 42 lőtt gól, gyakorlatilag percenként vezettek támadást, lőttek kapura, nagyon gyorsan felérnek az ellenfél hatosa elé, kevés, gyors passzal ziccert teremtenek maguknak. Mind a két meccsen 11 játékos volt eredményes, ha valakinek esetleg nem menne, akkor a többieknek valószínűleg megy, Mörk már 18 gólos, vezeti a góllövőlistát. Gyakorlatilag nincsen gyenge pontja ennek a válogatottnak, és simán el tudom képzelni, hogy Neaguékat is úgy bedarálják, mint a németeket, már csak azért is, mert a két évvel ezelőtti EB-n csúnya pofont kaptak a románoktól, remek alkalom a törlesztésre.

Mindenféle nehézség nélkül szórják a gólokat Oftedalék, ez a gyenge román válogatott meg jó alany lehet, egy nagy verésre, ha minden jól alakul, akkor a 40-hez közelebb lehetnek a norgék.

Románia (n) - Norvégia (n): Norvégia (n) által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp