Mert miért is ne? -Teszem fel magamnak a kérdést e meccset, illetve e tippet illetően. A németek elleni találkozónkat nem láttam, annyira mazoista meg nem vagyok, hogy mondjuk visszanézzem. A többit láttam, ahogy itt nagyjából mindenki, aki e sorokat olvassa. Gyengék vagyunk, mint bet365-ön a hétfő délelőtti live kínálat.

De van jó hír is, miszerint a románok még gyengébbek. Ugye mi csak kettővel kaptunk ki Horvátország ellen, Románia öttel. Aztán nagyjából ennyi a kapaszkodóm, meg az, hogy ezen az Eb-n kb soha nem az történik, amit az ember vár. Szóval miért is nyernénk 4+ góllal? Azért a Lukács-Schatzl páros annyira nem rossz, és ki tudja, tényleg bárki foghat ki jó napot, akár még Háfra is, vagy Klujber szór 10-et, vagy Zácsik vadul meg, és szórja meg Deduékat.

Azt pedig sokszor láttuk már ezen a tornán (is), hogy hiába szoros egy meccs mondjuk akár 50-52 percig is, a végjátékban ha fut egy csapat ilyen 4-0-ás 5-0-ás szériát, egy szűk pofon is méretessé válik. Mivel a románoknál nincs a két bivaly beálló, Manea és Pintea, így Ostase az, aki viszont pozitív meglepi, de vele azért csak jobb bírkózni, mint Pinteával. Neagu nincs jó állapotban, és vélhetően egyre jobban merül az akksi, Laslo, Bucheschi is maga alatt, szélen ott is kiöregedtek Nechitáék. Bízom benne, hogy a lányaink összekapják magukat, mert tényleg utolsó esély, hogy valami pozitív élménnyel gazdagodjanak. E találkozót követően még Norvégia van hátra, és elnézve Norvégiát, ott az is jó eredmény lesz, ha a 10-et nem teszik közé Mörkék.

Kijön a naív énem, bízom benne, hogy a két rossz csapatból ma nem a miénk lesz a rosszabb. Ez a román csapat a potenciált tekintve bőven a miénk alatt van, az már megint más kérdés, hogy mennyire kell idealistának lenni ehhez a tipphez. Nem kicsit!

Magyarország (n) - Románia (n): Hendikep - Hendikep tipp