Célegyenesébe ért a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság és én semmivel sem lettem nagyobb szakértője ennek a szakágnak mint eddig voltam, az az maradtam szurkoló szinten. Ez viszont még nem feltételezi azt, hogy ne lehetne esetleg jó meglátásom a torna egyik elődöntőjére, a Franciaország - Horvátország találkozóra. A franciák legjobb négy közé jutása szinte kötelező elvárás volt tőlük, viszont amit déli szomszédaink műveltek ezen a tornán, az már-már a csoda kategóriájába tartozik. Horvátország ezzel története legnagyobb sikerét érte el eddig is, és ki tudja hogy hol a tündérmese vége. Az általunk is jól ismert Katarina Jezic-ék mentalitása minden képzeletet felülmúl, ezért nem is vállalkozom arra, hogy végeredményre belőjem ezt a mérkőzést. Viszont a góloknál találtam egy olyan opciót, mely a tét nagysága miatt simán bejöhet.

A tipp ötletét a horvátok németek elleni játéka szolgáltatta. Nekem az jött le abból a találkozóból, hogy egy ki-ki mérkőzésen elég sokat hibáznak. Ez főleg a támadójátékuk hatékonyságára fog kihatni, ezért nem várok tőlük sok gólt. A franciák minden bizonnyal levédekezik majd a beállósaikat, így viszont Camila Micijevic képtelen lesz majd egyedül a hátán cipelnie csapatát. Ugyanakkor egy masszív, néhol a durvaság határát súroló védekezéssel, valamint Tea Pijevic szenzációs védéseivel a franciákat sem fogják beláthatatlan távolságra elengedni maguktól.

A franciák továbbra is bízhatnak két kapusuk, Amandine Leynaud és Cléopatre Darleux védési hatékonyságában. Mind a ketten bőven 30% felett teljesítettek eddig a tornán és ez a horvátok ellen tovább javulhat. Elől viszont fel kell készülniük, hogy a horvátok nem adják majd könnyen a bőrüket. Estelle Nze Minkonak és társainak nem lesz könnyű feltörnie a horvátok védelmét.

Feszült hangulatú, sok játékmegszakítással együtt járó találkozóra számítok, ami szintén hátráltathatja, hogy sok gól születhessen.

A tippem: 25:21

Franciaország (n) - Horvátország (n): Gólok száma - Felett/alatt tipp