Abu Dhabiban már a harmadik körös meccsek jönnek, ahol némi meglepetésre összejött egy Marta Kostyuk - Tamara Zidansek párosítás. Az ukrán útja könnyű volt, viszont a szlovénnak két nehezebb ellenfél jutott, miután Jennifer Bradyt és Leylah Fernandezt kellett eddig vernie, így érdemes lesz rá figyelni, mivel ezúttal is az underdog szerepét tölti be.

Marta Kostyuk még mindig csak 18 éves, viszont már jó ideje ott van a WTA mezőnyben. 15 év mikor az Australian Openen menetelt, azonban mivel ukrán, így nem kapta fel annyira a média, mint pár évvel később Coco Gauffot. A kemény pálya a kedvenc borítása, így némileg érthető, hogy a favorit lesz ezen a meccsen. Belenéztem reggel a Hsieh elleni meccsébe és lenyűgözve azért közel sem voltam tőle. Sok hibával játszottak mindketten és Kostyuk azért megköszönheti Hsieh-nek, hogy nem gördített túl nagy akadályt ezen a napon elé. Így is három szettes csatát vívtak, amit az ukrán csak magának köszönhet, mivel az első szett után a másodikat is kiszerválhatta volna, azonban 5-1-ről (!) ez nem jött össze. A döntő szettben még hátrányba is került, azonban Hsieh nokedli szervája nem tartott ki, így a végén ukrán győzelmet láthattunk. Nem rossz ez, mivel így a következő ellenfelére magasabb oddsot kapunk. Az első körben egyébként azt a Hradeckát verte, aki inkább már csak párosban játszik.

Míg Kostyuk előtt nagy akadályok eddig nem voltak, addig Zidanseknek oda kellett magát tennie rendesen mindkét körben. Az ősszel bombaformában lévő Brady adott neki először egy 6-0-t, majd a szlovén viszonylag két könnyű szettel fordított. Az amerikai - Kostyukhoz hasonlóan - sok hibával játszott és láthattuk, hogy ez nem fér bele Zidansek ellen ezen a héten. Ezt bizonyítja a Fernandez elleni meccse is. A kanadai kemény pályán tavaly már torna döntőt játszott (Monterrey) és az egyik legtehetségesebb tininek tartják, azonban fejben még nem elég jó. Ellene is sima underdog volt Zidansek, és két szettben verte. Én erre a meccsre az előzményeket ismerve azonos oddsokat vártam, azonban ez 2,3 körül odds elég falsnak tűnik a szlovénra. Jobb ellenfeleket vert, a játékába nem tudunk nagyon belekötni, míg Kostyuk betört már a top 100-ba (99.), de eddig a hangzatosabb sikerek elkerülik. Inkább Zidansek győzelmére számítok, mintsem Kostyukéra itt.

Kostyuk, Marta - Zidansek, Tamara: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp