Aktuális Gurus írásom alanya ismételten a Fortuna Düsseldorf csapata lesz! Az Uwe Rössler által vezetett együttes szekere ugyanis nagyon megy mostanság a Bundesliga 2-ben! Mivel múlt héten több infot is közöltem már az alakulattal kapcsolatosan, így csupán azt érdemes hozzátenni, hogy a december eleje óta tartó győztes-széria az elmúlt forduló során is kitartott, hiszen hazai környezetben 2:1-re múlták felül a Paderborn gárdáját! A mérkőzés kapcsán érdemes kiemelni Kenan Karaman nevét, aki egy gólpasszal és góllal járult hozzá a három pont bezsebeléséhez. Egyébként érdekes volt látni, hogy a jobb passzban lévő Düsseldorf látványosan kevesebbet birtokolta a labdát, mégis ők tudtak veszélyesebb helyzeteket, valamint 2:0-lás előnyt kialakítani.

Ebből a szempontból hasonló lehet majd a forgatókönyv a Braunschweig otthonában, hiszen a közelmúltban szintén Bundesligát megjárt klub szekere nagyon döcög mostanság. Kiestek a kupából, s a bajnokságban sem igazán jönnek a győzelmek. Igen aggasztó, hogy utolsó tétmeccses sikerüket még december elején ünnepelhették, amikor hazai pályán tudták megverni az amúgy sem acélos St. Paulit (2:1). Azóta mindössze egyetlen ikszre futotta a Paderborn ellen (2:2). Rendkívül gyenge mutatók ezek, s ha azt is figyelembe vesszük, hogy az egymás elleni mérleg is a Düsseldorfnak kedvez az aktuális forma mellett, akkor nem valószínű, hogy hétfő este a sárga-kékek örülnek majd a lefújást követően. Sajnos a Klub honlapján nem találtam bővebb infot a keret bevethetőségét illetően, ám ha a transfermarkt adataiból indulunk ki, akkor Daniel Meyer edző nehéz helyzetét az eredménytelenségen túl, még a foghíjas keret is nehezítheti. Elvileg a maródiak listáját szaporítja a védelemből Kijewski, Kessel, valamint a középpályáról Heiland és Bürger hiányozhat.

Mindezen előzményekből kiindulva én kissé alulértékeltnek találom a Düsseldorf esélyeit a bukik részéről, amit fogadási szempontból érdemes lehet meglovagolni. Azt láthatjuk, hogy a német másodvonal bizonyos csapatai nem éppen kiegyensúlyozottak - gondolok itt az Osnabrückre pl. -, viszont a piros-fehéreknél hosszú időt követően nagyon eltalálta az optimális játékrendszert Rösler. Igazából az elmúlt héthez kapcsolódóan a vendégeknél újabb hiányzó nem merült fel, így mindegyik távol lévő playert - Gorka, Hartherz, Gökhan Gül, Iyoha - hatékonyan tudja pótolni a német mester.

Bár sima kimenetelben nem merném behúzni a Düsseldorf csapatát, hiszen idő kérdése, hogy a győzelem-cunami mikor torpan meg, ám úgy vélem, hogy az egy pont megszerzése a legminimálisabb elvárás, amit maguk felé támasztanak a vendégek, s erre dupla esélyben pont olyan szorzót kínálnak nekünk, ami még elfér a Guruba, ráadásul értéket is érzek benne.

Eintracht Braunschweig - Fortuna Düsseldorf: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp