Az Union Berlin kapcsán csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Többször kifejtettem már, hogy idén már nem az a rakkolós, brusztolós erőfoci jellemzi őket, mint az előző szezonokban. Urs Fischer jelentősen átalakította a játékot, dominál a gyorsaság, célratörés és bátorság. Ezekkel sikerült kilépni a kiesés elleni küzdelem ördögi köréből, és kupaszereplésért küzdő csapattá válni. Azok ellen a csapatok ellen, akik győzelmi kényszerrel lépnek ellenük pályára, és nem bunkeroznak-parkoltatnak, szinte ezer százalék a góljuk. Mondom ezt Max Kruse sérülése ellenére is. Ebben a szezonban nem volt még olyan meccsük, ahol ne lőttek volna legalább egy gólt! Félelmetes mutató, csak a dobogósoknak jött ez össze. A már említett Kruse vitte hátán a csapatot, sérülése után sokan féltették őket. Nem kellett volna. Kruse helyét átvette Awoniyi, aki gyors és labdabiztos játékos (róla állították ki legutóbb a Wolfsburg védőt is), Robert Andrich pedig igazi csapatkapitányként tüzeli őket. Emlékezhetünk Andrich kőkemény fejrúgására a Hertha ellen, iszonyú kemény a csávó, hajtja a társait. De emellett példát is mutat, olyan szabadot vert a Wolfsburg ellen, hogy öröm volt nézni. Egy meccs nagyon kirí a mutatóból, az a már említett Hertha elleni 1-3. Azt a meccset élvezettel néztem, az Union Andrich kiállításáig nagyon kézben tartotta a meccset, simán hozták, szinte megfojtották a Hertha gyors játékosait. A fejrúgás totálisan átalakította a meccs képét, egyszerűen nem tudták feldolgozni, hogy elvesztették a csapat lelkét.

A Bayer valóban hullámvölgybe került, a bajnokságban sorban két vereséget szenvedtek (mindkettő 1-2 a Bayern és a Frankfurt ellen), majd a Werder elleni győzelem sem jött össze (1-1). Ezután jött a DFB-Pokal a Frankfurt ellen ismét, ahol szépen visszavágtak. A 4-1-es győzelem azért is volt szép, mert 10 emberrel érték el Jonathan Tah kiállítása után.

Azonban ne felejtsünk el valamit: a Bayer január 12-én játszott, 10 emberrel 20 percig, nagyon komoly meccset. Sokat kivett ez a játékosokból. Úgy gondolom, ez kissé belassítja őket, az Union szépen meglepheti őket a meccs elején. Annyira nem érzem kinn a Leverkusent a gödörből egy kupameccsen mutatott játék után, szóval én óvatos lennék velük kapcsolatban. Hiszek az Unionnak, és abban, hogy folytatják azt a sorozatot, amit eddig láttunk tőlük. A góljuk nálam biztos, de bevallom, ennél többen is reménykedem velük kapcsolatban. Ha nem a Bayer lenne az ellenfél, pakolnám a győzelmüket, így viszont biztosabbra megyek, és inkább a gólokra vadászok. Szerintem a Leverkusen Patrick Schick révén szerezhet gólt/gólokat, mert a cseh csatár végig pihente a Frankfurt elleni meccset, és kiváló formában van, betalálta a Bayernnak, a Kölnnek és a Werdernek is az utolsó négy mérkőzésén. Szóval a gólok mindkét oldalon biztosak, én overezek.

1. FC Union Berlin - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Felett/alatt tipp