Mindkét együttes 1-0-ás vereséggel kezdte a 2021-es Afrikai Nemzetek Kupáját.

A leggyakoribb eredmény az 1-0, hat mérkőzésből már négy is ezzel az eredménnyel zárult. Nincs ebben semmi meglepő mondjuk, majdnem minden ANK arról híres, hogy kevés gól van a találkozókon, viszont cserébe a 2.5 gól feletti opciónak brutálisan magas a szorzója.

A két együttes hat évvel ezelőtt már találkozót egymással a tornán, mindmáig az volt az egyetlen egymás elleni találkozójuk az Afrikai Nemzetek Kupáján. Ezen kívül még háromszor találkoztak, két világbajnoki selejtező mérkőzésen és egy felkészülési találkozón. Ezeken három Zimbabwe győzelem és egy döntetlen a mérleg.

A csoportban még Mali és Kamerun szerepel, előbbi Burkina Faso-t, utóbbi Zimbabwe-t győzte le.

Az idei tornának Kamerun ad otthont, ahol a világranglista 58.helyen álló Burkina Faso, valamint a 108. helyezett Zimbabwe együttese is lépéshátrányba került vereségével, már ami a továbbjutást illeti. Ezen a találkozón mennie kell a csapatoknak, ha tovább szeretnének jutni, és úgy gondolom, egy jó találkozó is kikerekedhet ebből. Se Kamerun, se Mali nem annyival jobb idén, hogy bármelyik együttesre ráaggasszuk a verhetetlen jelzőt, előbbi 50., utóbbi az 57. a világranglistán.

Pár évvel ezelőtt megjelent egy könyv, amiben szó esett arról, hogyan bundázzák meg egyes együttesek a torna harmadik csoporttalálkozóit. Érdemes lesz majd figyelni a lehetőségeket, de na még biztosra megyek. Minimum két gólt várok a találkozón, igaz, ezt a kettőt a burkina fasoi együttestől. A tippem 2-0.

Burkina Faso - Zimbabwe: Gólok száma - Felett/alatt tipp