A Readinget és a Bournemouthot jelenleg csak két pont választja el péntek esti találkozójuk előtt! Mindkét együttes egyaránt a rájátszási helyek alsó felében, nevezetesen az 5-6. pozícióban várja az ütközetet!

Ugyan a tabellán elfoglalt helyek alapján igencsak szoros párharcra van kilátás, az utóbbi időszakban mutatott formák már komoly eltérést mutatnak a csapatok között! Míg a Reading ötmeccses veretlenségi sorozatban található, a vendégek a dobogós helyekről zuhantak vissza annak köszönhetően, hogy az utóbbi három forduló egyikében sem tudták bezsebelni a három pontot!

Hazai oldalon egyébiránt eléggé hullámvasútnak mondható a szezon eddig eltelt része, hiszen az ősz elején bombarajtot vett Veljko Paunovic együttes, ám október végén egy négymeccses vereség-szériával tönkre is tették, amit addig felépítettek. A katasztrofálisra sikeredett novembert követően kilábaltak a gödörből, s bár be-becsúsztak fiaskók, a Boxing Day óta ezidáig veretlen a csapat, s bezsebelhető 15 pontból 11-et be is gyűjtöttek!

Bár az FA-kupában nemrég a Luton elleni kiesés (1:0) csalódást keltő eredményként értékelhető, ám mindez végül lehetővé tette Paunovic részére, hogy együttesével 100%-osan arra koncentráljon, hogy a rájátszási helyek valamelyikén végezzen a csapat! Ebben pedig óriási szerepe lehet annak a Lucas Joao-nak, aki november eleje óta 10 meccsén 8 alkalommal volt eredményes, összességében pedig 14 dugónál tart, 5 asziszt mellett!

A Bournemouth oldalán valami hasonló performanszot várhat el Jason Tindall a frissen igazolt , egykori angol válogatott Jack Wilsheretől is! Az egykori Arsenal-tehetség az FA-kupában rögtön góllal vette ki részét a Crawley Town ellen győzelemből (2:1), s talán ez a siker kirángatja a Bournemouthot a hullámvölgyből, s ezzel megakadályozzák a látványos visszacsúszást a tabellán. Mindazonáltal egyelőre kérdéses, hogy kedd esti teljesítménye ellenére Wilshere ténylegesen helyet kap-e péntek este a kezdőben? Könnyen lehet, hogy egyelőre Tindall még Jefferson Lermának szavaz bizalmat a középpálya tengelyében. Továbbá Dominic Solanke performansza is perdöntő lehet, hiszen az eddig 10 gólt szerző csatár egy ideje nem találja a góllövő cipőt, ennek híján pedig folyamatosan értékes pontokat bukott el a közelmúltban is a piros-fehér gárda.

Amondó vagyok, hogy két igen hasonló játékerőt képviselő Klub csap össze Readingben péntek este. A közelmúltban a hazaiak látványosan jobban teljesítenek, ám mégis érdekes oddsokkal rukkoltak elő a bukik. Véleményem szerint erősen iksz közeli meccsen alulértékelik a hazai együttest, amit érdemes lehet kihasználni fogadási szempontból! Úgy vélem, hogy alapjáraton is favoritnak kellene lennie a Readingnek a formák alapján, így viszont a dupla esélyben még komolyabb értéket teremtettek nekünk az irodák.

Tippem: 2:1-es Reading siker.

Reading - Bournemouth: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp