Milyen meccs is lesz ez? -tesszük fel magunknak a kérdést. Én legalábbis felteszem, azért a választ a múltból próbálom összetenni. A Leverkusen ugyanis szenvedős csapat tud lenni, amikor betömörülő védelem, védekezés ellen játszik. 3 vagy 4 éve volt egy idénye, amikor az élcsapatok és a középcsapatok ellen nem tudott kikapni, remek meccseket tolt, viszont a kicsik ellen vagy ikszelt, vagy belenézett egy szűk pofonba.

A Leverkusen utolsó 4 bajnoki meccséből három volt olyan, ahol nem lőtt gólt. A Lipcse-Wolfie-union trió mondjuk acélosabb, mint a Reginalligás RWE, de ettől még a tény az tény. Eltűntek a gólok.

A piros-fehér mezes esseni csapat -szerintem- túlélésre játszik. Nem lehet bolond a hazai csapat mestere, hogy teret, területet hagyjon a védelem mögött, amit Bailey vagy Bellarabi be tud futni. Bírkózzanak csak a kettős fal ellen. Az RWE 5-ös védelmi fallal, előtte két biztosító emberrel, -nevezzük szűrőnek- áll fel, szóval lesz gondban a Leverkusen, ha gólt, gólokat akar lőni. Viszont, ha az RWE a védekezésre fókuszál, akkor olyan sok energia nem marad a támadások építésére, így én amondó vagyok, hogy nem feltétlenül számítok túl látványos összecsapásra.

Egyébként az Essen a Regionalliga-Nyugat csoportban a 2. helyen áll a BVB II mögött, szóval feljutásra nagy sansz mutatkozik, viszont a kupát tuti nem fogja dobni direktbe. A csapat védekezése jónak nevezhető azon a szinten, 22 meccsen csak 12 benyelt gól, az korrekt. Én azt mondom, nehéz este vár a Leverkusenre, ráadásul most néztem a RWE-Boner összecsapás összefoglalóját youtube-on, és biza az RWE pálya talaja azért közel sem idézi mondjuk a Camp Nou billiárdasztal simaságát. Ha egy kicsit is ****k akarnak lenni a hazaiak, nem nagyon használják a hengert a Leverkusen elleni meccs előtt, aztán aki játszott megyeiben, az jól tudja, hogy vakondtúrások meg 5-10 centis fűcsomók között nem egyszerű labdát vezetni...

Megkockáztatom, hogy a hazai együttes nem lő gólt, és akkor ez már fél siker lenne, mert három dugót meg nem igazán érzek a mostani Leverkusenben.

(Meg picit azt vélem, hogy a Bayer inkább a VfB elleni bajnokira fókuszál. Ott a Bundesben a BL helyekért hatalmas a csata, hisz a 3. és 7. helyezett csapatok között 3 pont a távolság.) Márpedig jól tudjuk, kupameccseken egy-egy találkozóra a 'kicsik' képesek magukat fölülmúlni. Én úgy vélem, a Bayernek nehéz estéje lesz!

Rot-Weiss Essen - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp