Az Ausztrál Open második fordulójában találkozik a belorusz Sabalenka és az orosz Kasatkina.

Nyugodtan kijelenthetjük hogy az elmúlt hónapok legjobb formában lévő női teniszezője Sabalenka. Tavaly októberben ráérzett valamire,mert pláne a női mezőnyben nagyon kevés alkalommal láthatunk ilyen győzelmi sorozatot. Az utóbbi négy tornából hármat megnyert és a múlt heti gyors kiesése is csak egyértelműen a héten induló Grand Slam torna számlájára irható. Zsinórban 15 mérkőzést nyert meg és ráadásul Abu-Dhabiban csak egy szettet veszített. Az eltelt időben olyan játékosok,mint Azarenka,Mertens,Jabuer,Sakkari, nem voltak képesek egy játszmát összehozni ellene. Az előző fordulóban Kuzmovát már az első szettben ledarálta pedig az első adogatásai ritkán találták meg a megfelelő négyzetet. A szlovák lány nagyon izgult az első pár gameben elég látványosan látszott rajta. A pályán nagyon jól mozgott már a mérkőzés kezdetétől fogva Sabalenka. Csípőből abszolút pontokat ütött. A második szettre már rendezte sorait Kuzmova és helyenként meg is nehezítette a fehérorosz dolgát. Voltak elszalasztott lehetőségei és néha kihagyott fejben a fehérorosz,de ez is belefért.

Ellenfele Kasatkina nincs rossz formában,de kiemelkedő eredményekre nem képes. Két három kört ment az elmúlt tornákon,de egy nagyobb falat rendre útját állta. Az hogy Boultert két játszmában verte mondhatnánk,hogy szép teljesítmény,mert a brit lány nagyot ment a múlt héten. Azonban fontos megjegyezni,hogy Boulter az első szettet konkrétan odaadta,mert rengeteg labdát elszórt Kasatkinának semmit nem kellett tennie sok esetben. A második szettben is nagyon sok hibával játszott a brit. Szereti magasan hosszan játszani a labdákat az orosz,de ez Sabalenka ellen biztos,hogy nem fog működni. A fehéroroszt ezzel a stílussal jelenleg szerintem nem lehet megverni,mert leüti a pályáról így.

Nagy kérdés,hogy egyáltalán ki lesz képes megállítani,mert reális esélye nagyon kevés játékosnak van. Ezért ezen a találkozón sem az lesz a kérdőjel,hogy ki nyer inkább az hogy mekkora különbséggel nyer a fehérorosz.

Sabalenka, Aryna - Kasatkina, Daria: Játék hendikeppel - Hendikep tipp