****** **** ****** ******** *****! -Tartja a mondás. Én is úgy vagyok most ezzel a tippel, hogy vagy megjátszom férfias téttel, vagy hagyom a fenébe. Hosszas nyűglődés után csak játékba küldöm, mert egyrészt bízom benne, másrészt jónak tűnik.

Adott egy csapat, a Váci NKSE, amely a kettős terhelés (bajnokik és EHF Kupa) miatt úgy ki van facsarva, mint a juice-nak szánt narancs. Eleve egy-soros csapat, a padja gyakorlatilag dísznek van, kevésbé minőségi, vagy full fiatal játékossal feltöltve. A kettős terhelés miatt a fáradtság mint faktor az nagyon játszik, és a kettős terhelés miatt fogyóban a csapat. Nagy terhelést kapnak az izmok, mentálisan is szívó hatása van ennek a menetnek, és ugye akkor még ott vannak a mindennapok, csak vagy legalább egy hidegfront érzékeny a csapatban, akinek épp emiatt lesz rossz meccse.

Ugye nincs Triffa meccsek óta, a keret egyetlen felnőtt kapusa. Van két 'tanuló' Bukovszkyék viszont nem tudják azt a szintet, amit Triffa jó napjain. Nem egy-nem két Vác meccset láttam mostanában, sokszor volt olyan, hogy ilyen 20-25 percen át, ami lövést kaput talált, az gól volt. Ennek persze nem mindig Bukovszky az oka, a Vác védekezése ugyanis tragédia. Gyakorlatilag nincs.

Helembai már korábban kidőlt, így meghatározó játékos esett ki, kb. az első számú beálló. Nincs Kuczora, és legutóbb az EHF kupa-meccsen Dániában Lakatos is kidőlt, márpedig az ő egy-egyei, betörései, kreatív játéka, jelenléte egyszerűen olyasmi, amit a Vác nem bír el. Közben emlékszem, az a Kácsor, aki rendre örömkézit tol, nagy bombákat küld kapura, amik vagy góllá érnek, vagy 5 méterrel mennek kapu fölé is elmaradtak. Kácsoron nem látszott az a játékkedv, ami őt alapesetben jellemzi. Már-már szokatlanul passzív volt, nem kizárt, hogy neki is vannak kisebb-nagyobb sérülései. Szóval a Vác le van terhelve, és létszámra is fogyóban. Alapembeerek estek ki, Triffa, Lakatos és Helembai kb a top5 Vác-játékosaból 3.

Azt is megkockáztatom, hogy a Vác ezúttal nem a tipikus run and gun játékát hozza, hanem szándékosan lassít. Hétvégén megint EHF, így én amondó vagyok, sikerül 10-en belül maradnia a SZiSének

Vaci NKSE (n) - Boglari Akademia-SZISE (n): Hendikep - Hendikep tipp