A tegnapi, "közel sem furcsa" eredmények után nem nagy merészség kijelenteni, hogy a német Bundesliga hétvégi fordulójának legnagyobb nyertese az Eintracht Frankfurt csapata lehet, amennyiben sikerül legyőznie soron következő ellenfelét, az 1. FC Köln csapatát. Nem lehetetlen küldetés ez a hazaiak számára, de ehhez szerintem gólokra van szükség, mert a "Kecskések" is kiváló formában vannak az idén.

Valamit nagyon sikerült összeraknia a hazai csapatnál Adi Hütter-nek a frankfurtiak osztrák szakvezetőjének, mert az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon ott kopogtat a csapata, a nemzetközi kupát érő helyek egyikéért. Jelenleg úgy ötödikek húsz forduló után 36 ponttal, hogy a BL csoportkörös indulásra feljogosító negyedik helyet csak jobb gólkülönbséggel őrzi a Leverkusen. A 2021-es esztendő elejét nagyon elkapták, mert egy Leverkusen elleni kupafiaskót leszámítva a bajnokságban veretlenek, sőt pontot is csak egyszer veszítettek. Pályaválasztói jogtól függetlenül, komoly nyomást próbálnak ellenfeleikre gyakorolni, melyet valószínűsítetően a mai ellenfelük is megérez majd. A Hütter által megálmodott 3-4-2-1-es felállás felettébb hatékony és olyan, mintha kifejezetten a portugál származású André Silva-ra lenne kidolgozva. Az ék már 17 gólnál tart és hol van még a bajnokság vége. Az viszont biztos, hogy a Top csapatokban (Porto, Milan) is megfordult játékos a legjobb szezonját futja itt Frankfurtban. Nem idegen a meccsenkénti duplázása sem, de egy bravúros mesterhármast is el tudnék képzelni tőle ma délutánra.

Persze nem lesz ez egy könnyű futam a hazai csapat számára, mert önmagához képest a Köln is jól nyitotta 2021-et. A kiesés elkerüléséért küzdő piros-fehéreknél is sikerült rendeznie a sorokat trénerüknek Markus Gisdol-nak, melynek legutóbbi kézzel fogható eredménye a Mönchengladbach idegenbeli legyőzése. Hiába játszott fölényben a hazai csapat, a kölni kontrák és Rexhbecaj eredményes csatárjátéka győzelmet eredményezett a vendégcsapatnak.

Tippemben a kölniek góljára, góljaira is számítok, de alapvetően egy magabiztos sok gólos hazai győzelemben reménykedem, melyre a közelmúltban már többször is volt példa ebben a párosításban.

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln: Gólok száma - Felett/alatt tipp