Komoly meccsnek nézünk elébe, a minden szempontból legérdekesebb női negyeddöntős összecsapáson a ranglista második helyére visszacsúszó román és a mezőny legeredményesebb női versenyzője találkozik.

Kislánya születése óta szinte csak és kizárólag a kemény pályára fókuszál Serena, tavaly elindult ugyan a Garroson, de ezenkívül csak a kék borításon tolja és a legtöbb tornán el is megy a végsőkig. Az elődöntőkig rendre eljut, a komolyabb ellenfelek azért van hogy kifognak rajta. Halep pedig minden téren nehéz ellenfél, pont emiatt várok egy rendkívül szoros és kiélezett összecsapást. Önmagához képest egész jól mozog a tornán az amerikai, támadásai pedig továbbra is életveszélyesek. Elég laposan üti a labdákat, bár Halep azért komoly védekezésre képes, de egy gyors pályán nem lesz egyszerű levédekezni ezeket a támadásokat. A hálónál végképp letális üzemmódban nyomja, de azért a másik oldalon sem kell félteni Halepet, aki akár az egész meccset végig tudja rohangálni és visszaüt majdnem minden labdát.

Egymás ellen Serena komoly fölényben van, igaz legutolsó meccsüket Wimbledonban simán nyerte Halep, amely azért kisebb meglepetés volt. Előtte viszont erőteljes dominanciát mutatott Serena kemény pályán, de gyakorlatilag az összes meccsük meglehetősen szoros volt, gyakran játszottak 3 szettet is. Williamset esélyesebbnek tartják a bukik, viszont Halepet soha nem szabad leírni és a kezdeti nagy összeomlások után azért ő is sokat erősödött fejben, nem remeg már meg az ilyen szitukban. Szoros meccset várok, ahol döntő szettben nüanszokon fog múlni az elődöntőbe jutás.

Williams, Serena - Halep, Simona: Szettek száma - Felett/alatt tipp