Nem szívesen tippelek kedvencem ellen, de ezen a meccsen ez egy elég value tipp szerintem, amit meg is indokolok.

Tsitsipas nyolcaddöntős játék nélkül jutott be a legjobb 8-ba, Berrettini ugyanis visszalépett közvetlenül a meccs előtt. Rafa meccsén láthattuk azért ahogy a görög a biciklin ülve nézi következő ellenfele játékát és őszintén szólva azért nagyon nem ijedt meg a látottaktól. Nadal Fognini ellen 3 "sima" szettben nyert ugyan, de egy kicsivel is komolyabb ellenfél ellen ez a játék kevés lett volna. A második szettben gyenge volt a spanyol, Fognini 4:2 után viszont 2x is bukta a szerváját, mert világgá ütött minden második labdát. Tsitsipasnál a szervajáték pont az erősségek oldalán helyezkedik el, ami nagy feladatot adhat azért Rafanak. A görög az egész tornán remekül adogat, három meccsén eddig mindössze 1x vesztett adogatást és sok mindent elmond az, hogy 5 szettes Kokkinakis elleni meccsén nem tudta breakelni őt az ausztrál.

Nadal a legjobb játékos sok szemszögből, de adogatások terén azért nem tartozik a szűk elitbe. Úgy tűnt Fognini ellen, hogy hátfájása már a múlt, de azért bőven voltak gondok az adogatójátékával, amit egy Tsitsipas szintű játékos ki is fog használni. A meccs esélyese továbbra is Rafa, viszont a görögöt sokkal nehezebb breakelni, így nem számítok sima 3:0-s sikerre, ha pedig Tsitsipas legalább egy szettet nyer, nehéz elképzelni, hogy veszélyben legyen a tippünk.

Érdekesség, hogy 2 éve Ausztráliában az elődöntőben összefutottak, ahol Rafa nagyon sima 3 szettben verte Tsitsipast. Azóta azért sokat fejlődött a görög, az adogatójátéka nagyon rendeben van és talán a jelen szituban közelebb van Nadalhoz, mint azt az oddsok mutatják. Szoros meccset várok, ami nem sima szettekben fog eldőlni, ezért Tsitsipas támogatása elég értékes tippnek néz ki.

Tsitsipas, Stefanos - Nadal, Rafael: Játék hendikeppel - Hendikep tipp