A világelső szerb a ranglista hetedik helyen álló orosszal találkozik európai idő szerint kedd délelőtt. Egyre jobb játékosokkal találkozik Djokovic és egyre nehezebb mérkőzések jönnek a számára.

Chardy és Tiafoe ellen könnyű mérkőzése volt Djokovicnak, majd következett a Taylor Fritz elleni mérkőzés. Az öt szett után érkező Fritz 0-2 után magára talált és döntőszettre kényszerítette a szerbet. Nehezen ugyan, de behúzta azt a mérkőzést is.

Djokovic nem a legsportszerűbb játékosok közé tartozik, ezt láthattuk az előző körben Raonic ellen. A mérkőzés előtt a sérülésével volt tele a sajtó, kérdéses volt, hogy egyáltalán tudja-e vállalni a mérkőzést. A találkozóra 'összedrótozták' és egy szettet bukva megnyerte a Raonic elleni mérkőzést. Nyoma sem volt sérülésnek, bár ha nehezebben alakult volna a találkozó, akkor biztos megjelent volna.

Ezzel szemben Zverev úgy jutott el a negyeddöntőig, hogy egy játszám vesztett összesen, azt is még az első körben. Nem volt még nehéz mérkőzése, kipihentebben és jobb formában várhatja a szerb elleni mérkőzést.

Egymás elleni mérlegük 6-3 Djokovicnak, úgy, hogy zsinórban négyszer nyert a világelső. Két szorosabb találkozójuk volt eddig, a többit mindig szettveszteség nélkül nyerte az éppen mérkőzést nyerő.

Djokovic nehéz mérkőzései, illetve a kamusérülése miatt úgy gondolom, hogy kicsit fáradtabb és már ilyen korán arra szorul, hogy összezavarja az aktuális ellenfelét. Zverev jó formája és az, hogy kipihentebb egy jó mérkőzést sugall számomra, ahol ha sikerül öt szettre kényszerítenie a szerbet, akkor lehet esépye a továbbjutásra. Öt szettet várok, Zverev győzelemmel.

Djokovic, Novak - Zverev, Alexander: Szettek száma - Felett/alatt tipp