Napjaink egyik legjobb női párosa a Sabalenka - Mertens duó, amelynek az egyéni búcsúk óta egyetlen célja lehet: megnyerni az Australian Opent. Tekintve, hogy TiKi (Babos - Mladenovic páros) nem indult, erre minden esélyük meg is van. A következő körben a nem annyira régen összeálló Melichar - Schuurs kettőst kellene verniük.

Ritka az amikor két ennyire jó egyéni játékos összeáll, azonban a Sabalenka - Mertens páros már harmadik éve nyüstöli egymást. Először éppen itt, Melbourne-ben álltak össze, ahol azért a gyors búcsú még nem volt meglepő. Azóta azonban számtalan tornagyőzelem, köztük a US Open. Az tavalyi leállás óta Ostravából van csak tornagyőzelmük, de ott annyira domináltak, hogy az egyéni döntőt is ők vívták. Itt három meccset nyert már párosuk, közte azzal a Siegemund - Zvonareva páros elleni győzelemmel, akik ellen éppen vesztettek a tavalyi US Openen. Két borzasztóan erős egyéni játékos, akik ráadásul formában is vannak és Mertens hétfői veresége után csak ezt nyerhetik meg, így a kellő motiváció is adott. Kell ennél több? Igen, egy verhető páros ellenfél!

Melichar és Schuurs évek óta csak párosozik, de a tavalyi év végéig ezt nem együtt tették. Először Rómában álltak össze, majd a második tornájukat be is húzták Strasbourgban. Egy elég limitált mezőnyben kellett négy meccset nyerniük, ráadásul salakon. Mertens és Sabalenka is sokkal jobban adogat, mint ezen páros bármelyik tagja, így ezen a gyors borításon elég angy hátrányba kerülhetnek Melicharék. Az idei évben egyelőre elkerülték őket a sikere: Abu Dhabiban az első körben búcsúztak, míg a Yarra Valley Classicon az a japán páros verte őket döntő játszmában, akik éppen Sabalenkáék küldtek haza az Australian Openről 6-2, 6-0-val. Egyértelműnek tűnik a meccs, azonban a meccs még - az esélyek függvényében – értékes oddson fogadható meg.

Melichar N / Schuurs D - Mertens, E/Sabalenka, A: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp