Egy Európa Liga találkozót szemeltem ki gólokra fogadás szempontjából. Él még mindenkiben az a sztereotípia, hogy a két mérkőzésből álló összecsapások első felvonása inkább a védekezésről szól, mivel egyik csapat sem akar hátrányba kerülni, és a második meccs az, ahol fullba nyomják a csapatok. Szerintem ez azért már nem olyan tisztán érvényesülő elv, ráadásul a járványhelyzet is megbolygatja ezt a prekoncepciót. Mostanra lényegében elveszett a hazai pálya előnye, ami miatt egyik csapat sem mehet biztosra, mutatni kell már valamit az első mérkőzéseken is. Példaként felhozható a keddi Bajnokok Ligája játéknap, ahol simán elveszett a hazai pálya, a Barcelona négyet kapott, míg a Leipzig kettőt.

Ezért nem tekintem úgy, hogy Unai Emery edző nagyon védekező felfogásban küldené pályára a csapatát. Nem teheti meg. Tény, hogy régimódi, oldschool edző a Vámpír, de úgy gondolom, annyi kurázsi csak van benne, hogy pályára zavarja együttesen Paco Alcacert, Gerard Morenot és Moi Gomezt. Úgy gondolom, Emery maradni fog a 4-3-3-as felállásnál, abban pedig mindig benne van a gól.

Azért sem hiszem, hogy feladja a támadásokat, mert a Salzburg védelme sebezhető! A balhátvéd Bernardo térdsérüléssel bajlódik, Maximilian Wober izomhúzódást szedett össze, míg Andre Ramalho eltiltott a tengelyből. Ramalho szerintem hatalmas veszteség, mivel ő volt az egyedüli normális védőjátékos a csapatban, a többi inkább ide-oda futkosó bénagyerek szintjén van védekezésben. A támadójátékban hasznosak, például Kristensen nagyon aktívan megy előre, és Vallci is kiszorult miatta a szélről, ezért most lényegében ő lett a középső védő. Viszont ő ahhoz túl puha gyerek.

Egy szó mint száz, a Salzburg védelme nagyon átjáróház, ezt nekem megmutatta a Tirol elleni hétvégi bajnoki is. A tiroli csapat az, amelyik komolyan veszi a támadójátékot, és ha egy normális csatárjátékkal szembesülnek a salzburgiak, akkor tuti, hogy kapnak gólt. A Villarreal ellen is biztosan fognak gólt kapni tehát.

A másik oldalt vizsgálva viszont nem érzem azt, hogy Szoboszlai távozásával annyit gyengült volna a támadójátékuk. Patson Daka, Berisha és Koita hármasa továbbra is megvan, láthatóan Jesse Marsch edző sem érzi nagy szükségét egy Dominik-féle új játékos szerzésének.

Épp ezért én nem tudok másra fogadni, mint a gólokra. A bukik 1.50 fölé lőtték be az over 2,5 oddsát, ami nekem tetszik. Még úgy is, hogy első mérkőzés lesz, és Emery elég töketlen mostanában. Egy gólja meglehet a spanyol csapatnak is, de emellett viszont az osztrákok győzelmét várom.

Red Bull Salzburg - Villarreal: Total Goals - Over/Under tipp