Svédországban is elkezdődött a labdarúgó szezon, igaz még nem a bajnoki küzdelmekkel, hanem kupatalálkozókkal. Én ezek közül a Mjällby AIF - Akropolis IF mérkőzést választottam, nem titkoltan a gólok reményében. Itt két olyan csapat találkozik, akik tavaly kiérdemelték az év újonca címet a saját ligájukban, mert azt azért nem árt ha tudjuk, hogy amíg a Mjällby az első osztályban vitézkedett, addig az Akropolis a másodosztályban érte el mindezt. Most egy csipet ízelítőt kaphatunk abból, hogy mennyi a két osztály között a különbség.

A hazaiak trénere, Christian Järdler szerint nagyon nehéz mérkőzés vár csapatára az Akropolis ellen. Az év elején kinevezett mester nem rejti véka alá, hogy számukra az Allsvenskan élvez prioritást és ezt a kupasorozatot is az arra való felkészülésnek tekintik. Ettől függetlenül szeretnének itt is eredményesen szerepelni és bízik benne, hogy az új szerzeményeik csapatba történő beépítését is jól szolgálja majd a mérkőzés. A nagy játékosmozgás miatt még nem tisztult le teljesen Järdlerben, hogy kitől mire számíthat, de az utolsó edzőmérkőzésük eredménye azt mutatja, hogy jó úton haladnak. Ezen az ominózus meccsen a tavalyi bajnok Malmö-t verték meggyőző játékkal és ennek folytatására számíthatunk most is.

Ahogyan az lenni szokott sikeres kis csapatoknál, az Akropolis csapatának keretét is átírta az átigazolási szezon. Az egyébként is erős görög identitással rendelkező klub görög edzője, Giannis Christopoulos kénytelen teljesen új csapatot építeni. Az edzőmeccseik eredményei arra engednek következtetni, hogy lesz bőven dolga a mesternek. Négy meccs, 16 kapott góllal azért gombócból is sok. Viszont ritkán jönnek le a pályáról rúgott gól nélkül, ami a tippünknek most is nagy lökést adhatna. Mindenesetre azt a hazaiaknál is elismerik, hogy különösen kell majd figyelniük a vendégek két új szerzeményének Astrit Ajdarevicnak és Oscar Petterssonnak a játékára. Ők mind a ketten a Djurgårdens IF-ből érkeztek és Ők hivatottak átvenni a Reggina-ba távozó Nikola Vasic szerepét.

A mérkőzés végére a nagyobb játékerőnek illene kidomborodnia, viszont minimum egy gól megszerzésére a vendégeket is képesnek tartom.

Mjällby AIF - Akropolis IF: Gólok száma - Felett/alatt tipp