Egy top formában lévő Manchester City és a rossz formát a legrosszabbkor kifogó németek meccsén az esélyes oldalán keressük az értéket.

Még a hazai pálya előnye sem illeti meg a Gladbachot, ugyanis Budapesten kerül megrendezésre a találkozó semleges pályán, nézők nélkül. Nem sokat segít a németeknek, hogy még a "hazai" meccsükre is utazni kell, viszont ami leginkább aggodalomra ad okot, az a jelenlegi formájuk. Utolsó három bajnokijukon 1 pontot szereztek, ráadásul legutóbbi két hazai meccsükön mindkét alkalommal kikaptak. Nem lenne ezzel gond, ha a Bayern-Dortmund duó ellen történt volna, viszont nyert náluk a Köln meg a Mainz és csak ikszeltek a Wolfsburggal. Talán Európa legjobb csapata elleni meccs előtt ezek azért baljós jelek és most is benne van egy komolyabb vereség.

A Man City ugyanis 18 meccset nyert meg zsinórban Angliában és konkrétan minden nagy csapattal játszottak, aki számít a briteknél. Ráadásul szépen termelik a gólokat is, az Arsenal ellen legutóbb ugyan félgőzzel csak 1 gólt lőttek, viszont bőven megrúgják a 3-4 gólt mindenkinek, a Spurs és a Liverpool sem úszta meg legutóbbi találkozásukat 3 alatt. Most is ebbe az irányba megyek, ugyanis briliáns középpálya és támadósor van a kékeknél, Sterling ismét remek formában, Gündogan bezsebelte a legjobb PL játékosnak járó elismerést januárról, Foden szintén megállíthatatlan. A védelem is remekül muzsikál, az említett 18 meccsen nem kaptak soha 1-nél több gólt.

Összességében egy top formában lévő City és egy gyengélkedő Gladbach meccsén azt várom, hogy már az első összecsapáson eldől a továbbjutás sorsa.

Borussia Mönchengladbach - Manchester City: Manchester City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp