Megint egy Paks meccs, megint a szokásos over részemről. Nem is értem, miért ilyen nagy a legalább három gól szorzója. A paksiak alig két és fél hete is megmérkőztek a budapesti piros-fekete gárdával, és a február hetedikén rendezett NBI-es találkozón 4-1-re nyertek. Ennek tükrében még inkább értetlenül állhatunk a szorzó nagysága előtt.

Bognár György nagy taktikussá nőtte ki magát, ő magyar NB1 Pep Guardiolája és Antonio Contéja egy személyben. Állandóan rotálja a csapatot, hol ez, hol az kezd, gyakran még a góllövő listát vezető Hahn Janit is kihagyja a kezdőből. Most vélhetően pihenni fog Böde Dani, nagyjából olyan kezdőcsapatot várok, mint a Csákvár ellen. Akkor így léptek pályára: Holczer - Kulcsár, Lorentz, Gévay, Debreceni - Papp, Szabó B., Szakály - Szendrei, Sajbán, Haraszti. A cserék ezek voltak: Rácz, Balogh, Hahn, Osváth, Vas, Bognár, Bognár D., Ádám, Lenzsér.

Ez a védelem nagyon sebezhető, a Csákvár is kettőt lőtt nekik, várhatóan a Budafoknak is lesz több helyzete, nem elképzelhetetlen az 1-2 góljuk.

Áttérve a vendég csapatra, Csizmadia Gábor edző egyre jobb támadófocit játszik csapatával. Míg az év elején leginkább pontrúgásokból voltak veszélyesek, mostanra elhitték a játékosok, hogy van keresnivalójuk, és egyre bátrabb focit tolnak. Legutóbb a kupában nagyon csúnya győzelmet arattak a Dunavarsány ellen (11-0). Nekem az nem volt szimpatikus, mivel nem illik kitömni egy gyenge csapatot sem 5-6 gólnál jobban. Ez egyszer megbosszulja magát. Szerintem a Puskás elleni vereségük még nem volt tökéletes helyretevés (0-3), annak egyszer még be kell jönnie. Én úgy vélem, hogy most kompenzál a sors velük, és a tartalékosabb Paks is megrúghatja nekik a 3-4 gólt egymaga. Szép idő lesz, pont focira alkalmas.

Paksi SE - Budafoki MTE-Újbuda: Gólok száma - Felett/alatt tipp