Következő elemzésem tárgyául egy svájci másodosztályú találkozót választottam leginkább a gólok és a gyakoriság miatt. Az FC Aarau - Winterthur összecsapás eredetileg fordított pályaválasztás mellett lett volna megrendezve és akkor valószínűleg el is engedtem volna ezt a mérkőzést. Viszont így, hogy a Stadion Brügglifeld-ben rendezik a találkozót már jobban látok benne fantáziát. Azért a hazai pálya csak hazai pálya, még nézők nélkül is, tehát nem véletlen, hogy ebben a ligában az eddig lejátszott összes mérkőzés éppen felét a mindenkori pályaválasztó nyerte meg.

Ha eszmefuttatásomban már eljutottam addig, hogy a hazai pályát favorizálom, akkor már csak arról kell magam meggyőzni, hogy a választott csapat képes-e az általam elképzelt gólmennyiséget betermelni az ellenfél hálójába. Ez az Aarau esetében nem túl nehéz döntés, mert hazai pályán eddig 10 találkozót játszottak és 22 gólt szereztek, tehát eddig hozták az általam elvártakat. A Winterthur egyébként is azon csapatok közé tartozik, akik szeretnek belemenni jelenlegi ellenfelükkel egy jó kis adok-kapok találkozóba.

Akkor lássuk, hogy Stephan Keller csapatából ki vagy kik lehetnek azok, akik realizálják a tippünket. Elsősorban a csapat gólvágója Stojilkovic Filip, aki már 7 gólnál tart és az Aarau legutóbbi négy tétmérkőzéséből három meccsen is betalált. Azután itt van a friss szerzemény Mickael Almeida, aki a Chiasso-val történt cserekereskedés révén került a fekete-fehérekhez és aki a második mérkőzésén már betalált az ellenfél kapujába. Ezen felül a hazaiak rendelkeznek egy átlagon felüli gólerős középpályás sorral, akik közül is kiemelkedik a koszovói Liridon Balaj. Szóval nem nagyon lövünk mellé, ha úgy gondoljuk az Aarau képes lehet a két lőtt gólra.

A fogadó fél, a Winterthur is jó alany lehet tippünk eléréséhez. Amellett, hogy borzasztó formában vannak Ralf Loose fiai, legutóbbi két vendégfellépésükön 7 gólt kaptak. Sérültjeik száma mint "égen a csillag" és úgy tűnik ezen játékosok pótlása ebből a keretből megoldhatatlan feladat Loose számára. Ez tippünk szempontjából ideális.

Évekre visszamenőleg tudott duplázni az Aarau a Winterthur ellen, végeredménytől függetlenül. Az előjelek alapján most talán könnyebb dolguk lesz ehhez, mint a közelmúltban bármikor.

Aarau - Winterthur: Aarau által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp