NBA-meccs emberi időpontban, vasárnap este, teljesen nézhető, és mint ilyen, meg is nézem. Ráadásul most egy nagyon korrekt párosítást kaptunk az NBA-től, nem két tankoló csapat korai vergődését. Ugye ami itt nekünk 21:30, nekik matiné időpont, kora délután.

Emlékszem, még tavaly év végén is kaptunk egy Los Angeles Clippers meccset az NBA-től, amikor is hasonló időpontban játszott a Dallas ellen, és akkora verést kapott, hogy azt aki látta, nehezen feledi. Volt ott közte 40-50 pont, pontosan már nem emlékszem, de annyira bucira lett verve a Clippers, hogy az elképesztő. OK, ott a Dallasnak minden hullott, de az LAC indiszponált, amolyan nemtörődöm csapat benyomását keltette.

Leonardék (is) darálják a meccseket, back to back to back meccs jön nekik, két Memphis elleni találkozót nyomtak le 26-án és 27-én, most pedig a Fiserv Forumban, Milwaukee-ban lépnek pályára. A Bucks valamivel kímélőbb üzemmódban játszott, voltak pihenőnapjai a meccseik között.

A Bucks egyébként a lejtmenete után most megint elkapta a fonalat. Giannis-ék ráadásul beálltak egy meccsnap-pihenőnap ritmusra, és ami fontos, hogy most hazai találkozókat tolnak nyugati riválisok ellen, és nyernek, nyernek, nyernek. A pontokat ontják 128, 139, 129 az előző három találkozón a ponttermés a Buckstól.

Tehát jó a forma, több energia van a tankban, egyrészt otthon játszanak, másrészt az LAC utazott egyet, és még többet is játszott az elmúlt napokban. Eleve hajlamos a csapat kiültetni játékosokat, Kawhi pl. azért messze nem szokta megtolni az alapszakaszt, hagy ki back to back meccseket. Jó rég találkoztak, de utolsó 3 H2H meccsükön a Bucks nyert, méghozzá egyszer szűken 5 ponttal, kétszer simán 28 és 10 ponttal.

Én simán látok magam előtt egy egyoldalú Bucks sikert. Ha sülnek a triplák, ha Giannisnak jó napja lesz (utsó 3 meccsén 37 alatt nem dobott), ha a supporting squad is beteszi a magáét, én simán el tudom képzelni, hogy a Milwaukee lazán nyer, az LAC pedig nem fog megfeszülni.

Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp