A jövő egyik nagy tehetségeként kanadai, a közelmúlt egyik legszebben ragyogó eleme japán színekben a másik oldalon. Így is aposztrofálhatjuk a következő mérkőzést. Rotterdamban a főtáblán is megkeződnek az összecsapások, sajnos nézők nélkül.

Auger Aliassime számára nagyon szép emlékeket hordoz a mindig zöld háttérrel, színekkel megáldott holland kikötővárosi torna. Tavaly itt finálézhatott, a Struff, Dimitrov, Bedene, Carreno Busta négyest eltakarítván az útból és csupán az ihletett formát mutató Monfils ellen nem talált kulcsot a sikerhez.

Nishikori alaposan visszaesett a sérüléseinek, műtétjeinek köszönhetően. Tavalyi visszatérésekor nyilatkozta is, már annak örül, hogy pályán lehet, az eredmények meg majd szépen lassan visszajönnek. Nos ez még várat magára. Igaz, hogy az idei három fellépésén, az ATP Cup és az első fordulós Astralian Openes meccsén is TOP ellenfelet kapott (Medvedev, Schwartman, Carreno Busta), ám sikerélménynélkül maradt és ami látványos volt a kulcspillanatokban rendre rosszul jött ki, pont azokból, amiből korábban előnyt csiholt magának.

Auger Aliassime ezzel szemben vállalhatóan kezdte az új szezont. Az AUS Opent felvezető Murray River Openen döntőzött és a GS tornán is ment három kört, a torna meglepetés embere Karatsev ellen egy 5 szettes bonyodalomból nem tudott jól kijönni.

Ezen a mai összecsapáson egyértelmű favorit a kanadai, aki erőteljes, határozott játékával maga alá gyűrheti az alaposan visszaeső Nishikorit. Pontok terén is van mit megvédenie Felixnek. Úgy vélem ezt a már-már kötelezőnek ható első körös feladatot magabiztosan abszolválja is majd Aliassime.

Nishikori, Kei - Auger Aliassime, Felix: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp