Furcsálltam ezt a szorzót erre a meccsre. Jessica Pegulát az AO teljesítménye után inkább 1,3-1,4 körüli győzelmi szorzóra vártam. Mivel ennél 2 tizeddel magasabban van jelenleg az odds, így megyek a mindig kiszámíthatatlan Jelena Ostapenko ellen.

Pegula is egy, azon játékosok közül, akiknek jót tett a tavalyi leállás. Sokat kellett várni arra, hogy idáig eljusson, azonban a játéka kicsit kuriózumnak számít a nagy ütők között. Idén remek 10-3-as mérlege van és érdemes megnézni kiktől kapott ki. Abu Dhabiban Svitolinától, a Yara Valley-n Kenintől, majd az Austalian Openen Bradytől. Akkor van igazán veszélyben, ha egy nagyot ütni tudó játékos vonalat talál. Igen-igen, ez megeshet Ostapenkóval is, azonban arra fogadni, hogy a lett kivételesen nem bal lábbal kel fel az ágyból nem fogok, mert nem érdemes. Pegula egy kifejezetten idegesítő játékos, mivel minden visszajön róla, azonban egy Erraninál vagy Sorribes Tormónál erősebben tud ütni. Ezért is lehet, hogy kemény pályán meghatározóbb, mint az említett két játékos. Visszakanyarodva Ostapenkóhoz, ha valami igazán idegesíti őt, akkor az ez. Extra ütésekre lesz kényszerítve és ez extra lehetőség lesz neki, hogy outot üssön.

Ostapenko az első körben a holland Kiki Bertensszel játszott, aki a French Open óta nem vívott tétmérkőzést. Sérülten fejezte be azt a tornát, Ausztráliába pedig a szigoró szabályok miatt nem utazott el. Több forrás is arról számolt be, hogy igazán majd a Garrosra fekszik rá és most kezdte csak el az alapozást. A piac reagált is rá és szépen lenyomta Ostapenko szorzóját. Így hiába volt Bertens a nagyobb név, a lett kétszettes győzelme volt a papírforma. Bertensen kívül egyébként két győzelme van idén a lettnek: Melbourne-be verte a Gippsland Trophyn a nem éppen kemény pályára való Erranit és Kovinicot. Pegulához hasonlóan vereséget szenvedett Svitolinától, míg az Australian Openen Muchova ejtette ki az első körben.

Pegula győzelmi szorzójában van érték, azonban Ostapenko bárhol-bárkire veszélyes lehet, ha éppen olyan napja van. Ha pedig nincs, akkor meg orbitális nagy vereségbe is bele tud futni. Így azt gondolom, hogy itt a játék hendikepp is játszhat az végeredmény piac mellett.

Ostapenko, Jelena - Pegula, Jessica: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp