Juj, de rosszul játszott a Paks az Újpest ellen (1-3). Azt megelőzően pedig ugyanolyan rosszul játszott a Kupában a Budafok ellen. A mérkőzések elején még tart egy rövid ideig a dinamika és a letámadás, aztán úgy a 30. perc tájékán elfogynak. Bognár Gyurika szerintem full elrontott valamit. Nem mondom, hogy fizikálisan trottyon lennének, de a gyorsaság és dinamizmus eltűnt a játékukból. Nem kicsit lepődtem meg Bognár legutóbbi nyilatkozatán. Szinte röhögve mondta, hogy előfordul olyan, hogy nem jön össze sem, és ilyenkor jönnek az ívelgetések. A francokat. Nem kellene, hogy jöjjön ilyenkor az ívelgetés. Ez egy hatalmas hülyeség. A csapat játékát akkor is meg kell tartani, ha épp nem megy. Edzőként nem fogok hirtelen visszatérni a tök kilátástalan beadásokra, hátha eltalálják egyszer Böde Dani fejét. Ki kell tartani a játékrendszer mellett! Lehetnek hullámvölgyek egy új szisztémát gyakorló csapat életében, és most ezt látjuk a Paksnál is. De ez nem jelenti azt, hogy azonnal visszaállok a régi nihilre. Szóval nekem nagy csalódás volt Gyurka bácsi flegma hozzáállása, ne gondolja azt, hogy simán megvan a bennmaradásuk. Néhány ilyen szar meccs, és könnyen ott találhatják magukat a tabella végén.

Én úgy látom, hogy a Paks nem igazán akarja a dobogót, amikor elérhető közelségbe kerül hozzájuk, akkor inkább jól megveretik magukat.

A MOL Fehérvár győzött a kupában a Fradi ellen (2-1), és a bajnokságban Zalaegerszegen (2-0). Szalai szerintem semmit nem változtatott a játékon, semmi innovatív dolgot nem láttam tőle. Adott a gép nekik a két meccsen, de továbbra is kiszámítható, formán kívüli játékot tolnak. Ellenben ők nagyon akarják a dobogót, sőt a második helyet. Ciki lenne, ha nem jönne össze nekik, ezért látom a játékosokban a motivációt, akarnak ők, csak nem megy, na.

Hogy mi várható a meccsen? Az első fél órában menni fog előre a Paks, addig még működik a rendszer. Utána pedig szépen bedarálja őket a Fehérvár, és rúg 2-3 gólt biztosan. Ha a Paks képes lesz egyszer mattolni Kovácsot, akkor simán meglesz az over. Ha nem tudja, akkor izgulhatunk, mert a Fehérvár elég tompa mostanában.

MOL Fehérvár - Paksi SE: Gólok száma - Felett/alatt tipp