A buenos airesi torna negyeddöntőjében méri össze tudását Albert Ramos és Sumit Nagal.

Az indiai srác elég egyedi stílusban üti a tenyereseket. Rendkívül jól mozog a salakon. Az előző mérkőzésén is minden labdát vissza tudott tenni. Ezzel a szituációval Garin képtelen volt mit kezdeni és rendszeresen ő rontott bele a labdákba. Pedig salakon óriási név a szakmában a chilei. Egyértelműen Garin volt a türelmetlenebb kettejük párharcában. Nagyon kellemetlen ellenfél Nagal,mert a ki nem kényszerített hibákat alacsony szinten tartja.Ráadásul ha elkapja a fonalat az indiai egy tornán akkor bizony nehéz megállítani és a nagyobb nevek számára inkább motiválják mintsem blokkolnák őt. Példának okáért Wawrinka ellen szettet nyert tavaly Prágában.

Az öreg spanyol sokadik virágzását éli. Az elmúlt két hét leforgása alatt 7 meccsen egyetlen egyszer fordult elő,hogy két játszmás mérkőzést játsszon Ramos. Ez sokat elmond a stabilitásáról és arról is hogy rengeteg időt töltött a pályán. Ilyen mutatókkal óriási meglepetés,hogy idáig bírta egyáltalán a spanyol. Hiszen a múlt héten döntőzött és itt is már a 3. találkozóra készül. Ebben a korban megkerülhetetlen tényező az idő, valamint nem igazán volt hozzászokva ilyen sorozatterheléshez ami előbb utóbbi vissza üt és véleményem szerinte előbb következik ez be mintsem utóbb. Kétszázon kívüli játékosok is szettet nyertek ellen sőt Etcheverry a meccset is behúzhatta volna egy kis rutinnal hiába a világranglistás helyezése.

Nagal szívéhez amúgy is közel áll Buenos Aires hisz tavalyelőtt nyert itt challenger tornát. A két játékos között bizony 10 év van ami ezen a borításon sokat nyom a latban. A recept a győzelemhez is a kezében van Sumitnak ,mert két éve már legyőzte Ramost.Nem egy óriási ütő az indiai,de ha nyerni akar ellen a spanyol akkor bizony abszolút pontokat kell ütnie,mert nem ad ingyen pontokat.

Ramos-Viñolas, Albert - Nagal, Sumit: Szett hendikeppel - Hendikep tipp