Végre időben kint vannak a Unibetnél a Nur-Szultánban rendezendő Challenger torna elődöntős szorzói! :)

A második hét ez a kazah fővárosban - két évvel ezelőtti nevén Asztanában - McDonald múlt heti sikere után az egyik ágon az amerikait kiütő cseh Machacnak, a másikon a japán Taro Danielnek van nagy esélye a trófea elhódítására.

Én a japán fiú meccsét választottam, aki remek hetet produkál, önmagától értetődő egyszerűséggel teniszezve verte az ellenfeleit. Peniston, Istomin és Wu is csak lesték a labdáit, sima két-két-két szettben oldotta meg a napi penzumot jelentő feladatokat.

Ellenfele az osztrák Ofner lesz, aki a múlt heti első körös Frederico Silva elleni korai búcsú után valamennyire összekapta magát. A héten Donskoy és Skatov után Silvának is sikerült visszavágnia. No de azért ne higgyük, hogy megfordult hirtelen a világ, hozzátartozik, hogy a portugál enerváltan játszott, de Ofner így is rendre visszatáncoltatta a meccsbe, mindegyik szettben eladva az adogatásait.

Taro Daniel megy, mint kés a vajon, ezzel szemben az osztrák útját nem lehet diadalmenetnek nevezni. Próbál erőteljesen teniszezni, de rendre bele-bele hibázik, ami véleményem szerint a felkelő nap országát képviselő Taro Daniel ellen nem fog beleférni.

Eddig egyetlen 2020 -as találkozásukat Hamburgban ugyancsak teremben 6:1,6:2 -vel abszolválta Daniel. Ha nem is ilyen könnyed, de újból két szettes győzelmet várok az ázsiaitól.

A tippem a sima továbbjutásra vésem be, a merészebbeknek a makulátlan (2-0) Taro Daniel sikert is erősen ajánlom.

Ofner, Sebastian - Daniel, Taro: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp