A lyoni tornát és ezt a hetet is zárnám ezzel a tippel. A színvonal Franciaországban nem volt a legmagasabb és ennek köszönhetően voltak elég gyenge színvonalú meccsek, pár üde színfolttal kiegészítve. Ilyen színfolt Tauson vagy éppen Golubic szereplése. Mivel Tausont kicsit túltolták, így most egyértelműen Golubiccsal foglalkoznék, aki Fiona Ferro ellen vívja meg az egyik elődöntőt.

Golubic már 28 éves és az utóbbi években némileg visszaesett a teljesítménye, azonban érdemes figyelni rá. Egy-egy tornára össze tudja magát szedni és ez a pillanat most jött el az évben. Hiába játszott főleg ITF szinten, a 18-3 győzelmi - vereség rátája idén azért nem véletlen. Fujairah-ban a döntőig jutott, ahol a már említett Clara Tauson csak három játszmában tudta megállítani, majd Grenoble-ben már tornát is nyert. A lyoni tornára pedig Altenkirchenben készült, ahol szintén jól szerepelt és egészen az elődöntőig jutott. Hiába az ITF level, ezeket az eredményeket nem a szél hordta össze. Jól mutatja ezt a lyoni szereplése is, ahol már többnyire WTA szintű játékosok ellen menetel a selejtezőből indulva. Egyedül Vera Lapko lopott tőle szettet, de végül ott is közé tett végül három játékot a svájci. Garciát nagyjából lemosta a pályáról, míg Minnen ellen is voltak szédületes ütései. Alapvetően az adogatása nem túl erős, de játékban a héten nagyon jó. Az egykezes fonákja irtózatosan pontosak, ügyesen ejt is, szóval Ferro azért ki lesz mozgatva a komfortzónájából.

Ferro eddig nem nyűgözött lett. Követtem tavaly a visszatérése utáni remek formáját, amely során Palermóban tornát nyert, míg a Garroson csak a későbbi döntős, Sonya Kenin állította meg. Ennél sokkal-sokkal jobban játszott ezeken a tornákon, mint most, Lyonban. Hogy jutott el mégis idáig? Nos, abban volt egy nagy adag szerencse is. Az első fordulóban már Magdalena Frech ellen játszott egy teljesen 50-50% meccset, végül 5-7, 7-5, 7-5-re diadalmaskodott. Sok volt a hiba, azonban valakinek tovább kellett mennie és ez a francia lett. A bukik nem is nyomták nagyon Ferrót, aki viszont előbb bemákolta a sérülten mozgó Martincovát (aki fel is adta a második szettben), majd a váll- és ágyéksérüléssel is küzdő Burelt. Utóbbi alig tudott szerválni már a meccs végén, így könnyedén jöttek a breakek Ferronak és így a meccs is. De tegyük hozzá, hogy a félhulla Burel ellen is jöttek teljesen értelmetlen ki nem kényszerített hibák. Ferro szorzója az egész tornán egy szoros tartományban mozog (1,46-1,67), azonban azt gondolom, hogy most lesz a legnagyobb kihívás elé állítva. Akár végeredményben, vagy szett hendikeppel, de Golubic felé mennék el, aki megmutatta, hogy ezen a héten képes az extra teljesítményre.

Golubic, Viktorija - Ferro, Fiona: Szett hendikeppel - Hendikep tipp