"Tanítványodként hagytalak ott, és most én vagyok a Mester!" Ezzel a jól csengő Csillagok háborúja idézettel kezdem aktuális Gurus-írásomat, hiszen úgy érzem abszolút helytálló lehet a Puskás Akadémia - MOL Fehérvár mérkőzés felvezetéseként!

Az anno Tanítvány szerepében tetszelgő felcsúti csapat korábban a Videoton amolyan fiókcsapatának számított! Számos Vidinél mellőzött player kötött ki a Pancho Arénában, hogy ismét formába lendüljön! A néhai pontvadászatokban pedig nem egyszer volt az az érzése az embernek, hogy a "testvérklubok" között többnyire olyan eredmények születtek, melyek a Fehérvár minél jobb bajnoki szereplését segítsék a riválisok, elsősorban a Fradi ellenében!

Ugyan a szoros kapcsolat máig él a két egyesület között, hiszen mindkét csapatban akad számos játékos, aki a múltban valamelyik klub égisze alatt rúgta a bőrt. Ilyennek számít pl. Fiola Attila a Videotonban, a Puskásban pedig Szolnoki Roland, de példának okáért a Rossitól válogatott behívót kapó Géresi Krisztián most kölcsönben szerepel Felcsúton! Kíváncsi leszek, hogy egyáltalán játszhat-e most a Fehérvár ellen, s nincs-e esetleg valami kitétel a szerződésében, hogy az anyaegyesülete ellen nem léphet pályára?

A két klub fentett pedzegett kapcsolata aztán az évek folyamán szépen változni látszik. Az "alárendelt Tanítvány" szerepében tetszelgő Puskás szépen fokozatosan amolyan riválissá nőtte ki magát, s ma már ott tartunk, hogy a második helyen 5 pontos előnnyel látja vendégül a megyeszékhely együttesét! S mivel a mindkét hely egyaránt nemzetközi kupaszereplést érő pozíció, a világon semmi sem indokolja azt, hogy a Puskás itt most már segítse a Videotont! Sőt, szerintem a "Kedves Vezetőnek" határozottan tetszik, hogy kedvencei a Fradi után rögtön következnek a tabellán! Tavaly ugyebár harmadikok lettek, most bizonyosan nagyon tetszene az ezüstéremben megmutatkozó javuló tendencia a felcsúti érdekeltségnek! Csak Isten mentesen meg minket, hogy pár éven belül egy 2000 fős falu csapata legyen a magyar bajnok!

Visszatérve a meccsre, engem igencsak megleptek a kidobott szorzók! Hazai pályán ugyanis underdogként kezelik az utóbbi időben sokkal meggyőzőbben futballozó Puskást a Vidinél! Nem látok különbséget a két együttes között, s bár a piros-kékek kievickélni látszanak az év eleji szakadékból, úgy vélem, hogy idegenben ez ellen a Felcsút ellen nem számítanak favoritnak Nikolicsék! Ahogy Spandler Csaba is nyilatkozta a Puskás honlapján, Hangyáék bizonyára a három pontért utaznak Felcsútra, ám biztosak lehetnek benne, hogy nem adják könnyen a bőrüket, kell ugyanis az az ezüstérem!

Erősen iksz szagú meccs lesz ebből szerintem, ahol dupla esélyben egyértelműen érték van a Puskás szorzójában!

Tipp: 1:1-es döntetlen

Puskás Akadémia - MOL Fehérvár: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp