Nagy meglepetésre az elmúlt fordulóban fontos egységeket hagyott veszni a Venezia a kiesőhelyen álló Ascoli otthonában! Egészen a 86. percig nagyrészt teljesült a vendég favorit együttes akarata, hiszen végig mezőnyfölényben játszott, koordinálta a találkozót, ráadásul a második játékrész első harmadában Fiordilino révén a vezetést is megszerezte Paolo Zanetti együttese. Szinte közvetlenül a meccs lefújását megelőző minutumokban aztán jött a fekete leves, hiszen az addig súlytalannak mondható kiscsapat a csereként beálló Bajic találatával két fontos egységtől fosztotta meg a feljutásért őrült versenyben lévő Veneziát!

Pár órával ezelőtt került pont terítékre itt a Fórumon, hogy mennyire kiélezett a Serie B felső háza! Ha megnézzük a felsőházban jelenleg nagyobb a tömörülés, mint itthon az áruházakban volt a lezárások előtt! Különösen igaz ez a közvetlen élmezőnyre, ahol példának okáért ugyan az éllovas Empoli kissé meglógott a maga 6 pontos előnyével, ám az őket követő hét egyesület csupán öt egységen belül tömörödik! Ennek a tolakodásnak pedig aktív részese a Venezia a jelenlegi 5. pozíciójával, s ha az Ascoli ellen nyerni tudtak volna, akkor bizony most a feljutó 2. helyen várhatnák a Leccével szembeni sokkal kiélezettebbnek tűnő összecsapást!

Aktuális riválisuk a 4. pozíciót bitorolja jelenleg, tehát ők is joggal tarthatják reálisnak az élvonalbeli azonnali visszajutást! Ennek megfelelően jól is muzsikál a közelmúltat tekintve Eugenio Corini csapata! Február eleje óta veretlenek a pontvadászatban - Sors fintora, hogy akkor velük is az Ascoli babrált ki (1:2) -, s ha ezt a fiaskót nem nézzük, bizony karácsony előttre kell visszalapozni a krónikákban, hogy Lecce-vereséget találjunk! Pedig játszottak azóta példának okáért az Empolival (2:2) vagy éppen a Berlisconi érdekeltségbe tartozó Monzával is (0:0). A lendület úgy fest nem lohad, legutóbb a Chievo volt az áldozat! A Csacsikat 4:2-es eredménnyel zavarták haza! Ráadásul az ezt megelőző játéknapon is kiszakadt náluk alaposan a gólzsák, jó értelemben!

Adott tehát alapvetően két, egymás közvetlen szomszédságában található együttes, akiknél abszolút reális célnak tűnik a feljutást érő helyek valamelyikének elcsípése! Viszont ha ez nem is jön össze, nagy meglepetés lenne számomra, ha a PlayOff helyekről lecsúsznának a hátralévő fordulók során!

Nagyon kimenetel tippelésébe nem is mennék bele, hiszen ahogy a tabella is illusztrálja két nagyon hasonló játékerőt képviselő együttes mérkőzik meg kedd délután, akik ráadásul a góllövéssel sem állnak hadilábon! A Lecce köszönhetően az elmúlt 5 fordulóban rúgott 12 dugójának, rögtön a liga leggólerősebb csapatává nőtte ki magát, viszont e tekintetben a Venezia is az élmezőnybe tartozik a maga 36 szezonbeli találatával. Ebből kifolyólag mindenképpen a gólok piacán keresném az értéket, hiszen az alapból underes jellegű olasz másodosztályban a bukik gálánsabban mérik a szorzóka a határok kapcsán!

Természetesen ők sem bolondok, sajnos nincsenek az egekben az over szorzói, de véleményem szerint - látva a két együttes termelékenységét - egész vállaltható katergóriát adtak meg. Főleg, akkor, ha megnézzük, hogy a két együttes egymás ellen előszeretettel játszik gólokban gazdag párharcokat (2:2, 1:1, 2:1, 2:2, 3:1). Amondó vagyok, hogy ez a tendencia a formák alapján most sem fog megszakadni!

Tipp: 2:2-es döntetlen

Venezia - Lecce: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp