Hét elejéhez hasonlóan ismételten a román bajnokság vizein hajózom, ugyanis ezen a piacon a bukik rendre az én értékítéletemhez képest totálisan eltérő szorzókkal állnak elő! Bizonyára ők sokkal több és mélyebb információkkal rendelkeznek keleti szomszédaink bajnokságát, csapatait illetően, ám ennek tudatában is hajlamos vagyok kellő biztonsági keretek között szembe menni az árral!

Akárcsak a hétfői Dinamo Bukarest-Arges meccs esetében, most is felhúzott szemöldökkel vettem tudomásul, hogy az irodák az Astra - Botosán párharc kapcsán, a hazai pályán szereplő, az aktuális ellenfelénél sokkal jobb formában lévő gyurgyevói együttest tartják a csörte underdogjának!

Ilyenkor nem csoda, ha az ember vészvillogója bekapcsol, s azonnal átevez a csapat hivatalos felületeire keresve azt a kulcsinformációt, amely mögött a kialakult kimeneteles oddsok oka rejlik. Így tettem ezt most a gyurgyevói csapat honlapjával is! Elsőnek meg kell jegyeznem, hogy óriási fekete pontot kap képzeletben az Astra, hiszen nem igazán tapasztaltam még olyat egy élvonalbeli profi klubnál, hogy a hivatalos honlap híreit február 22-e óta nem frissítették! Legutolsó fejleményként a Dinamo Bukarest elleni hazai 2:0-lás győzelmüknek a beszámolója jött szembe! Márpedig azóta behúztak egy ikszet és három győzelmet zsinórban! Gyakorlatilag az együttes a Kolozsvári Vasutas mögött a román liga második legjobb formájában lévő alakulata, akik február eleje óta, tehát másfél hónapja nem találnak legyőzőre! S nem frissül a honlap ilyen remek hírekkel..őrület..

A vendégségbe érkező Botosán ezzel szemben a bajnokság kulcsfontosságú fordulóiban került pont hullámvölgybe! Ugyan még a rájátszást érő helyeken található a csapat, viszont mentális erejüket nagyban megtépázhatta, hogy hétfőn hatpontos összecsapást veszítettek hazai pályán a Sepsiszentgyörgy ellenében (1:2). Azért is lehetett a románok számára fájó ez a vereség, mert a Sepsi volt az az együttes, akik mostanáig sosem tudtak még nyerni ellenük!

Mindezek után roppant fontos Marius Croitoru edző számára, hogy lendületet préseljen csapatába, hiszen a Botosán idestova egy hónapja képtelen meccset nyerni! A Medgyes február közepén való megverését követően (2:1), egyetlen iksz, valamint három zakó a mérlegük! Totálisan az Astra ellentétei teljesítmény szempontjából!

Összegezve adott egy rendkívül jó formába lendülő, jelenleg alsó házas együttes az Astra személyében, akik a lehető legjobbkor hozzák a győzelmeket, hiszen pazar szereplésüknek hála reális esélyük nyílt a felsőházas rájátszásba való bekerülésre! Nem mellesleg most a hőn áhított cél eléréséért azt a közvetlen, elég rossz passzban lévő riválist fogadják, akiket a forma alapján a legnagyobb sanszuk lehet kiütni a felső házból! Mindössze két egységnyi a távolság a két klub között, s egy esetleges gyurgyevói sikerrel konkrétan helycsere következne be!

Szóval ebből kifolyólag fogalmam sincs, hogy miért az Astra az underdogja ennek a mérkőzésnek, úgy hogy semmi jele komolyabb kiesőknek, ráadásul a Botosán csapatánál többet tudtak valamivel pihenni, lévén a hét elején még focizott a vendégegyüttes, ahogy fentebb írtam. Nem mellesleg nem is az Astrának kell utazni!

Véleményem szerint, amennyiben valami felett nem siklottam el, vagy egy kulcsfontosságú info nem került nyilvánosságra, akkor legalább egy pontot jelen helyzetben könnyedén otthon tarthat az Astra! Bízom benne, hogy így lesz!

Tipp: 1:0-ra nyer az Astra (halkan megjegyzem, hogy gyanúsan alacsony kezd lenni a döntetlenre adott szorzó, s az Oddsportalon kimenetelben eddig 5-ből 5 szavazat érkezett a remire, ami elég érdekes. Kíváncsi leszek!)

Astra Giurgiu - FC Botoşani: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp