Sajnos időhiány miatt nem tudtam írni a K csoportra, pedig mindkét találkozóra lenne tippem. Mondjuk azbeddigiek fényében lehet jobb is.

Ma véget érnek az L selejtezőcsoport küzdelmei is, ahol azért maradt még egy nyitott kérdés: ki jut tovább Nigéria mellett? Erre két együttesnek van nagy esélye, ez pedig Benin és Sierra Leone. Mivel az előző találkozójukat Benin 1-0-ás arányban nyerte, ezért csak abban az esetben juthat tovább Sierra Leone, ha két góllal nyerik a találkozót. Valljuk be, erre igen csekély az esély.

Az eddig látottak alapján azt kell írjam, hogy az utolsó körre nem valószínű, hogy változna bármi is. Sierra Leonénak nyerni kellene, míg Beninnek elég az egy pont. Ilyen előzmények mellett nem hiszem, hogy Benin menne a három pontért, nekik elég, ha Sierra Leone nem talál be. Amúgy sincs sok gól a beniniek találkozóin, öt mérkőzésen eddig három rúgott és kapott szerepel a csapat neve mellett. Sierra Leone mellett öt rúgott és hat kapott gól, de ebből négy-négy a Nigéria elleni idegenbeli találkozón jött össze.

A hazaiak öt találkozón négy döntetlent hoztak össze, érdekesség, hogy a csoportot nyerő Nigériával oda-vissza ikszeltek, ahogy Lesothoval is. Ezek után mi más várható, mint egy unalmas iksz?

Nem csak az ANK-selejtezőiben, de a csapatok felkészülési találkozóin sem ritka a döntetlen, általában unalmas 0-0 a vége. Nem lepődnék meg, ha ma is az lenne, egyedül az tehet be, ha Benin szerezné az első gólt. Ráülnének az eredményre, ami a tipp szempontjából nem lenne kedvező.

Sierra Leone - Benin: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp