A válogatott szünet után a holland élvonal a Casino Eredivisie is folytatódik a hétvégén. A legnagyobb csapatok vasárnap lépnek pályára, az Ajax mellett, így tesz a PSV Eindhoven is.

A Roger Schmidt által vezetett eindhoveniek a válogatott szünet előtt, két nagy vetélytárssal mérkőztek, A Feyenoord és az Ajax ellen is 1-1 -es pontosztozkodás született. Most eljött az idő, hogy a mezőny lejjebb levő együttesei ellen megint kiszakadjon a gólzsák. A legnagyobb formában lévő iraeli válogatott Zahavi is sikerélménnyel tért haza, hiszen Moldova ellen betalált a 4-1 -es sikerrel záruló meccsükön.

A másik oldalt a Heracles hagyományosan otthon szerepel jól, ez betudható a műfüves pályájának is, amihez nagyon hozzászoktak az almeloiak. Most szerezgettek azért pontokat, de, ha tétmeccsen a nagy nevekkel kell szembenézni akkor rendre pofonba szaladnak bele, hol adok-kapokkal, hol egyértelmű "kiütéssel" végezve. Egy-egy példa a közelmúltból. A Feyenoord elleni kupameccsen 2-3 -ra kaptak ki, az Ajax elleni őszi bajnokin 0-5 -re szenvedtek vereséget.

A legutóbbi két ilyen leosztású bajnokijukon 3-0 illetve 3-1 -es hazai siker született. Most a PSV keretének nagy része pihent, a válogatott játékosok pedig a lett és gibraltár ellen szerezett 9 gólból is erőt meríthetnek.

Tudni kell, hogy a futó bajnokságban a PSV csapata eddig odahaza a 14 meccséből 13 -on esett gól az első és 13 meccsen esett gól a második félidőben is.

Szerintem ez a remek arány és sorozat nem a Heracles ellen fog megszakadni. A PSV már az első félidőben gólt szerezve, a második etapban pedig bebiztosítva szerezheti meg a dobogót megerősítő három pontot. Tippem: Mindkét félidőben lesz gól

PSV Eindhoven - Heracles Almelo: Gól mindkét félidőben - Igen/Nem tipp