Az olasz szigeten megrendezésre kerülő torna 2.fordulójában egy érdekes összecsapást néztem ki. Legalábbis a szorzók tekintetében felettébb az. Ez a találkozó nem más,mint a Nicolaz Basilashvili – Kovalik mérkőzés.

Az irodák meglátásom szerint elnézték a szorzókat,mert jóval esélyesebb a szlovák a győzelemre,mint a grúz. Miért is mondom ezt?Nicolaz az elmúlt időszakban inkább a botrányokkal került a sajtóban mintsem az eredményei okán. A dohai tornán óriásit menetelt ezt aláírom,de sem előtte sem utána nem tudott még csak sikereket sem elérni hiszen komoly vereség szériákat gyűjtögetett az elmúlt egy évben. Ha az egyenletből kivesszük a tornagyőzelmet kettő-hetes mutatóval áll a grúz ami sokkal jobban tükrözi ezt a szezonját. Basilashvili egyébként is jobban preferálja a pénzes tornákat,mint az ehhez hasonló kis díjazásos eseményeket. Salakon tavaly játszott utoljára és ott se alkotott maradandót.Most formán kívül és meccshiánnyal küszködve (ezen a borításon) valószínű pofozógépnek jelentkezett,mert másra nem hinném hogy jó lesz ezen a szerdai összecsapáson.

Ellenfele Kovalik már januárban beizzította a salak cipőket és azóta el sem hagyta ezt a borítást. Két-két kört is tudott menni már ezeken a salakos tornákon és rendre csak specialisták állították meg. A keddi Nagal elleni meccsen nagyon rozsdásan kezdett,de nem adta fel és szenzációsan megfordította a találkozót. Jól mozog és kellően agresszív is tud lenni. Felépítésben hasonlóan erős ,atletikus alkat ugyanúgy mint Nicolaz. Mentálisan kellően összerakta magát erre a tornára,mert Viola ellen is voltak nehéz pillanatok mégis megoldotta. A sok mérkőzés amit a vörös borításon lejátszott ebben a szezonban úgy tűnik beérni látszik ezért számomra nem vitás,hogy ezt a mérkőzést simán behúzz a szlovák srác.

Basilashvili, Nikoloz - Kovalik, Jozef: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp