Tereza Martincova ejtheti ki az utolsó hazai játékost Bogotában, aki nem más, mint a junior US Open győztese 2019-ből, Maria Osorio Serrano.

Kezdjünk is egy elméleti témával, ami a tippemet gyökeresen meghatározza. Borzasztóan lassú a bogotai pálya! Mindössze 53%-ban nyerik a lányok az adogatópontokat, ami az egyik legalacsonyabb az elmúlt két szezonban (a párhuzamosan zajló Charlestonban ez 58%). Ez egyértelműen annak kedvez, aki otthonosabban mozog salakon és ez jelen esetben bizony Martincova. Érdekesség, hogy tavaly a foghíjas salak szezonban éppen a leglassabb borításon, Isztambulban (54% volt az adogatópontok megtartása ott) ment a cseh játékosnak a legjobban. Van az a sztereotípia, hogy a dél-amerikai játékosok salakon nőttek fel, azonban ez jelen esetben kicsit sántít. Serrano a legjobb eredményeit kemény pályán érte (Junior US Open győzelem) és főleg az USA-ban készül. Viszont ez a hazai versenye és éppen ezért itt biztosított neki a főtáblás szereplés egy nem túl acélos versenyben.

Az első körös eredmények is alátámasztják a feltételezésemet, miszerint cseh győzelem lesz itt. Martincova a jó formában lévő Leonie Kungöt verte, aki az utóbbi hetekben igencsak kellemetlen ellenfélnek bizonyult salakon és kemény pályán is. Belenéztem a meccsbe, kiváló találkozó volt, kicsit bánom is, hogy nem a svájci jutott tovább, mivel őt itt magasabb oddson lehetne támogatni. Ezzel szemben Osorio Serrano bemákolta az első kör egyik leggyengébb játékosát. Sachia Vickery-től elég távol áll ez a borítás, de itt - Charlestonnal ellentétben - rendre felfér a főtáblára. Haknizott egyet, elég gyengén játszott, ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. A főtábla nagyrésze simán verte volna az amerikait itt. Még egy dolgot volt érdemes megnézni, még pedig Serrano 2 évvel ezelőtti teljesítményét, amikor két kört is menni tudott. Akkor Perrint és Ahnt verte, majd a későbbi győztes Anisimova állította meg. Előbbi főleg ITF szinten ütöget, míg utóbbinak érdemes megnézni salakos mérlegét (éppen két évvel ezelőtt Bogotában nyert utoljára salakon) vagy a Paolini elleni első körös meccsét. Számomra minden jel Martincova felé mutat, szóval ezt érdemes is behúznom a csütörtöki napra.

Osorio Serrano, Maria Camila - Martincova, Tereza: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp