A litván első osztályú labdarúgó bajnokság hatodik fordulójában az előző szezon ezüstérmese fogadja az idei szezon egyik újoncát. A Suduva csapata a találkozó esélyese, várhatóan több gólt szerezve nyerhetik a találkozót.

A hazai együttes vereséggel kezdte az új szezont, a Panevezys együttese tudta legyőzni idegenben. Azóta magára talált az együttes és zsinórban négy győzelemmel folytatták, a hátrányuk jelenleg egy pont a címvédő és listavezető Zalgiris mögött.

Rengeteg légiósra épít az együttes, a legutóbbi találkozón mindössze két litván volt a kezdőben.

A vendégek az idei szezonra jutottak fel a legmagasabb osztályba, miután tíz csapatosra emelték az első osztályt.

Nem kezdtek rosszul, öt fordulóalatt mindössze egy vereség, a jelenleg második Panevezys ellen. Közös tehát a két együttesben, hogy mindketten ugyanattól az együttestől szenvedtek vereséget. Igaz, a Dziugas csak a 90+1.percben, egy tizenegyesből szerzett góllal bukott pontot.

A két együttes még 2015-ben a kupában találkozott egymással, akkor idegenben tudott nyerni a Suduva 2-0-ra.

A hazai együttes 7-3-as gólaránnyal áll, a vendégek 7-4-gyel. Nincs sok gól a csapatok mérkőzésein, ma sem várok sokat.

Suduva kongói származású támadója kiváló szezont fut, a lejátszott öt fordulóból négyszer is sikerült az ellenfelek hálójába találjon. Ezzel vezeti is a góllövőlistát, a volt győri Pilibaitisszel egyetemben. Úgy gondolom, hogy ma is rúghat legalább egyet, bár én kettőt várok ma tőle (valamiért az az érzésem, hogy ma duplázni fog).

A hazaiak ugyan keveset rúgnak, de ez egy olyan találkozó, amit hozni kell. Magabiztos hazai győzelmet várok, a tippem, hogy a hazai együttes legalább két gólt szerez.

Sūduva Marijampolė - Džiugas Telšiai: Sūduva Marijampolė által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp