Múlt héten az xG alapján olyan ritka dolog történt, hogy az xG stat tökéletesen tükrözte az odavágó eredményét is: 1,99-0,90 xG alapján lett 2-1-es hazai City siker. Úgy gondolom ez azért nagyon meglepő, hiszen szinte mindenki, köztük én is, sima hazai sikert vártuk, és hogy a továbbjutó kiléte már az első találkozón eldől. Ez nem történt meg, így lehet kattogtatni a semleges nézőknek a holnap esti két BL meccs között is.

Guardiola Cityje hasít a bajnokságban, Edin Terzic ideiglenes Dortmundja pedig bukdácsol a német bajnokságban, és már-már csoda kategória kell ahhoz is, hogy jövőben is BL-ben szerepeljenek. Ez az előzetes "osztálykülönbség" a meccsen nem nyílvánult meg, és bár 61-39 százalék volt a City labdabirtoklási főlénye, ez a mérkőzésen még sem tűnt, annak a megszokott, medő City mezőfőlénynek, amihez az idei évben hozzászokhattunk.

Hétvégén ismét kikapott a City, úgy, hogy több mint egy félídőn keresztül emberhátrányban játszhatott a Leeds ellen, hogy a végén egy-egy jó fifás meccset idézve a végén jöjjön a slusszpoén és az esélytelenebbnek vélt kiscsapat mindhárom pontot elvigye az Etihadből.

Úgy gondolom mindkét meccset benézte Guardiola, s egyiken se volt megfelelőképp felkészülve, és míg egyik meccsen neki kedvezett a szerencse egy utolsó pillanatos góllal, a másikon már ez nem jött össze.

Tekintve, hogy a Dortmund van lépéskényszerben, nekik kell ráerőltetni a játékuk erre az ismét brutál Cityre, ez az angol csapat malmára hajthatja a vizet. Játékos állományban, ha Haalandot kivesszük a képből, aki jelenleg CR-Messi szintű hypeot élvez a médiában, fényévekkel jobb a City, ez pedig a visszavágó eredményén és látszani fog, és bár nincs rákényszerülve, úgy gondolom a ezt a meccset is behúzza a City, szerintem jóval simábban mint, ahogy az elsőt tette.

Borussia Dortmund - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp