A revans reményében vág neki az FC Ajka a soron következő Kaposvári Rákoczi FC elleni találkozójának, a Merkantil Bank Liga soron következő 34. fordulójában. A hazai pálya előnye, az eddigi eredményeik és az a tény, hogy az FC Ajka nem nagyon szereti a döntetleneket, arra sarkalt engem, hogy bizalmat szavazzak számukra.

Egy DEAC elleni idegenbeli 1:0-ás győzelemmel zárta le három meccsből álló nyeretlenségi sorozatát a hazai csapat. Azt azért hozzátenném, hogy az ellenfeleik között ott volt a Vasas és a Gyirmót is. Vezetőedzőjük, Kis Károly szerint, kicsit halványabban játszottak, mint az előző mérkőzéseiken, de most ez is elég volt a győzelmükhöz. Ezzel véglegessé vált, hogy a DEAC-ot átsegítették a harmadosztályba és a kaposváriaknak is szeretnének egy szöget beütni a koporsójukba. Az esélyük bőven megvan rá, mert hazai pályán kifejezetten jó teljesítményt nyújtanak Csizmadia Zoltánék. A középpályáról Nagy Krisztián a maga 16 góljával egyedül is elrendezheti a meccset, de elől sincs baj a Rétyi-Zsolnai duó eredményességével. Azt nem várom el a hazai zöld-fehérektől, hogy lealázzák ellenfelüket, mert az nem jellemző rájuk, de egy stabil győzelem kötelező lenne maguk és szurkolóik felé is.

Hatalmas bajban van Somogy megye kirakatcsapata, a Kaposvár. A Várhídi Péter irányította vendégek ha így haladnak véghez vihetik azt a kétes dicsőséget, hogy két év alatt feljutnak az első ligába a harmadosztályból, majd ugyanazzal a lendülettel visszazuhannak oda. Pedig jelen állás szerint nem tudom minek kellene történnie a zöld-fehéreknél, hogy mindez ne történhessen meg. Az az én tudom, csak Ők nem tudják megvalósítani. El kellene kezdeniük nyerni, ahhoz pedig gólokat kellene lőni. Na ez nem megy mostanság nekik. A 2021-es esztendőben csak a komoly utóéletet megélt Tállya elleni MK mérkőzésen sikerült gólokat szerezniük idegenben, abban sem volt köszönet. Az igazság az, és ezért is veretem a somogyiakat, ha szereznének is egy gólt (többet nem nézek ki belőlük ), akkor sem tudnának nyerni, mert a hazaiak 2-3 gólra bármikor képesek ellenük.

A plafon 2:1 amit erre a mérkőzésre várok, de a 2:0, 3:0 közelebb van a realitáshoz.

FC Ajka - Kaposvari Rakoczi FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp