A portugáliai tornán a legjobb 16 között csap össze Jeremy Chardy és Davidovich Fokina. A világranglistán csak három pozíció különbség van a két játékos között,de nem gondolnám,hogy ennyire szoros mérkőzés várható amit a fenn említett helyezés esetleg prognosztizálna.

A francia már az öreg rókák közé tartozik és a kedvenc borítása soha nem a salak volt. A kemény pálya és/vagy a gyors borítás jobban fekszik neki. Ügyetlennek azért nem nevezhető a szemcsés borításon sem,mert pályafutása alatt elcsípett egy egy szép győzelmet. Azonban most jön a,de. Ezek a sikerek mind tiszavirág életűek voltak hiszen egy ilyen siker után jött a zakó is. Emiatt tartják sokan veszélyes játékosnak,mert vannak jó pillanatai.Ezt a patront viszont ellőtte Munar ellen.

Ellenfele Davidovich Fokina lesz aki spanyolról lévén szó vérbeli salak játékos. Elég agresszív,támadó stílusa van.A monte-carloi tornán egy sérülés miatt kénytelen volt feladni a későbbi bajnok Tsitsipas elleni találkozót amelyet akár meg is nyerhetett volna.E torna előző körében is gondolkodtam a győzelmén,de nem tudtam,hogy mennyire volt súlyos a sérülés és sikerült e regenerálódnia.Erre választ kaptunk. Ha nem is könnyen,de végül simán(már ami a döntő szettet illeti) legyőzte honfitársát Andujart. Egy házi rangadón mindig ádáz küzdelem várható emiatt nem is volt meglepő Andujar ellenállása.

Egyértelmű,hogy a spanyol van fizikai fölényben és emellett a felület specialistája is. Chardy adogatásait nem lesz nehéz elvenni,mert Munarnak is többször sikerült,pedig az ő stílusa nem olyan agresszív,mint honfitársának. A francia sokszor elengedi a találkozókat ezért egy 2-0-s Fokina győzelem is benne van a pakliban.

Chardy, Jeremy - Davidovich Fokina, Alejandro: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp