Második elődöntő, amely szerintem kiszámíthatatlanabbnak ígérkezik a tegnapi Real meccsnél, viszont van egy elméletem.

Pep Guardiola és a fontos meccsek kombinációja szinte garancia az alacsony rizikóvállalásra. A Cityvel először jutott BL elődöntőbe manchesteri pályafutása során, sokszor volt ez köszönhető a passzolgassunk hátul és majd lesz valami játékának. Ilyen kerettel rég nagyobb dolgokat kellett volna elérnie, Simek Peti is eljutott volna a negyeddöntőbe néhányszor ezzel a Cityvel. Nem gondolom, hogy le tudja vetkőzni a spanyol tréner az általa preferált játékstílust és egy tapogatózós, kevésbé támadó felfogású játékot várok az odavágón Párizsban.

A PSG azért támadóbb felfogású csapat, de a Bayern elleni visszavágón láthattuk, hogy náluk sem minden papsajt. Szerintem nem fognak teljes gőzzel nekimenni a Citynek, valószínűleg a Citynél lesz többet a labda, akik elpasszolgatnak majd de nem nagyon fognak rizikót vállalni. Ebben a játékban mindig benne van az, hogy Mbappé elszalad 1-2x és ver vagy kettőt, de ha ez meg is történne, azért a Citynek általában van válasza az ilyenekre.

Két ilyen csapat esetén bármi benne van a meccsben a 0:0 meg a 4:4 között. Az én elképzelésem szerint inkább védekező stílusú meccset láthatunk majd, a City nem fog felelőtlenül támadni, míg egy zárt manchesteri védelmet azért nem könnyű áttörni. Nem vagyok benne biztos, hogy a félidőig születik gól, de a félidei döntetlennel igazából a gólokban gazdag játékkezdés sincs kizárva. Ha egymásnak is feszülnek az elejétől kezdve, nem gondolom hogy az első 45 perc után valaki vezetni tudna.

Paris SG - Manchester City: Félidő - Mérkőzés tipp