A madridi salakon találkozik két formában lévő korábbi Garros győztes és a Barty - Swiatek csatában én most a kevésbé esélyesnek vélt lengyel mellé tenném le a voksomat, mondom is miért.

Ash Barty éppen egy tornagyőzelemből érkezett Madridba, miután a múlt héten megnyerte a stuttgarti tornát. A teniszben azért ritka, mikor egymás után két tornát sikerül behúzni és főleg úgy, hogy a főversenye az ausztrálnak a Garros lesz a hónap folyamán. Érdemes már egyáltalán kipréselned magadból mindent a GS előtti hetekben? Nem hinném. Ráadásul sorban jöttek a háromszettesek mostanság. Stuttgartban az utolsó három meccse ilyen volt, míg Madridban egy könnyed Rogers elleni siker után jött a túlóra Zidansek ellen. Barty egyébként igencsak a tűzzel játszott mostanában, miután a stuttgarti tornáig egy meccset sem tudott megfordítani szetthátrányból idén, ott meg egyből hármat is. Mindent összevetve azt gondolom, hogy Madridban nem ő fogja a trófeát felemelni és a Swiatek elleni meccs egy potenciális exit lehetőség az ausztrál menetelése előtt.

Swiatek salak szezonja máshogy van felépítve. Miami után visszarepült Európába és a Garroshoz hasonló lassú salakon kezdte el a versenyeket, éppen itt Madridban. Sima győzelem Riske és Siegemund ellen, ami túlságosan nem értékmérő. Viszont fontos megemlíteni két tényezőt: a Garros kezdete óta nem vesztett szettet sem salakon, a madridi körülmények (időjárás, pálya sebessége) kísértetiesen hasonlók ahhoz, ahogy tavaly a Garrost nyerte. Ezen két tényező alapján legrosszabb esetben is 50-50% adnám az esélyt, de inkább a lengyel felé mennék el. Salakon hengerel eddig és egy kevésbé motivált, fáradt Barty ellen ez most elegendő lehet. Az ausztrál behúzott már egy nagyobb felvezető tornát Stuttgartban pár napja és teljesen felesleges belemennie egy öldöklő csatába itt. Zidansek ellen is voltak erre utaló jelek és éppen ezért én itt mindenképpen a lengyelt favorizálnám.

Barty, Ashleigh - Swiatek, Iga: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp