A tegnapi nap slágermérkőzésén a Barcelona és az Atletico Madrid - a 0-0 ellenére egy igen aktív és élvezetes, helyzetekben gazdag meccsen - megtette a szívességet a Real Madrid számára.

Ezzel a döntetlennel pozíciós előnybe került a Real és úgymond a saját kezébe veheti a sorsát azzal, ha mai Sevilla elleni tudáspróbát sikerrel veszi, hiszen akkor a La Liga élére repülhetnek a királyiak.

Bár most is sok a hiányzó a fővárosiaknál, Zidane már hozzászokott ehhez ebben a szezonban. A BL kiesés persze szomorú, de iszonyat nagy tett volt a Madridtól a négy közé kerülés. Az élet pedig ezt az akarást azzal jutalmazza, hogy a mai napon hazai környezetben tehetnek Modricék azért, hogy újabb La Liga elsőséget zsebelhessenek be.

Az Atletico sorozatos ponthullajtásokat tett az utólsó fordulókban, a Barcelona a múlt heti Granada elleni megelpő vereségével mutatta, hogy nincs a helyzet magaslatán, míg a Sevilla a hazai Bilbao elleni gyenge játék mellett elbukott bajnokival ki is szállt az első helyért futó versenyből. Az elmúlt évek nem ilyen bukdácsolásról híres végjátékról emlékezetesek, most ez is megesett, és a végén a kevesebb vétett hiba hozhatja a megdicsőülést a Real számára.

Lélektani előnyben van a Madrid, ahol ugyan egy nagy rivális érkezik ma a forduló zárómérkőzésére, de az elmúlt 11 évben az aktuális ellenfél a Sevilla csak szenvedett, utolsó 11 fellépéséből mindet egytől-egyig elbukták, utoljára még 2008 -as Kanouté által vezérelt madridi bajnokin nyertek az andalúzok.

Nem lesz egyszerű Zidanéknak ma sem, de egy ekkora "meccslabdát" nem szabad kihasználatlanul hagyni! Zidane bizonyított már játékosként és edzőként is, ma ez is az ő napja lehet!

Real Madrid - Sevilla: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp