Véghajrájához közelít a La Liga, ahol rég nem látott szoros befutó után dőlhet el majd a dobogós helyek sorsa. Idén ugyanis néhány körrel a vége előtt még négy együttes is joggal reménykedhet, hogy a végén ők állhatnak a dobogó legmagasabb fokára.

Ennek a versenyfutásnak az egyik résztvevője természetesen az FC Barcelona. A katalánok mellett a két madridi gigász és a Sevilla van még versenyben. Érdekesség, hogy a hétvégén épp egymással játszottak a "nagyok"... Barcelona - Atletico Madrid derbi volt, amely 0-0-lal záródott , miután Dembele ajtó ablak ziccerben fölé fejelt... A másik összecsapáson pedig 2-2-es döntetlent hozott a Real Madrid - Sevilla rangadó. Ott a már már a zsebében érezhette a három pontot a Sevilla-i alakulat, ám Munuera spori 6 percet tett rá a rendes játékidőre, amelyben egy pocsékul eltalált Kroos lövés olyan balszerencsésen (persze madridi szemszögből szerencsésen) pattant meg, hogy Bono kapusnak esélye sem volt lereagálni az irányt váltó labdát... így a 95. percben megmentett egy pontot a Real...

Ebben a hétközi fordulóban a katalánok dolga a legegyszerűbb, legalábbis papíron... már amennyire egy kedd este 10 órás meccs kellemes lehet Valenciában a Levante vendégeként.

Az Atletico Madrid egyébként a Sociedad-ot fogadja, a Real a Granadával, a Sevilla pedig a Valenciával találkozik.

Az nem kérdés, hogy aki itt bajnok akar lenni, az már nem hibázhat többet. Igaz ez Messiékre is, akiknek argentin vezére talán most került a legjobb formába, gyakorlatilag ontja a gólokat és az asszisztokat. Nem sok jót ígér ez a Levanténak, akiknek pocsék formájuk ellenére már nem nagyon kell izgulniuk, kiesni nem fognak. Igazából ők tét nélkül játszhatnak, nem kell kaparniuk a bennmaradásért... Talán épp ez könnyítheti meg Koeman-ék dolgát, és ha sikerült korán vezetéshez jutniuk, akár egy könnyedebb siker is születhet...

Úgy gondolom, több pontot nem hullajt kötelező meccsen a Barca, és ha már nyer, könnyen lehet, hogy kiszakad a gólzsák itt a szezon végén... nem lennék meglepve, ha több gólos sikert aratnának a szezon végére összeeső Levante otthonában.

Levante - FC Barcelona: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp