Bohóc egy csapat ez a Craiova, már az alapszakaszban is meglepően sok döntetlenre leadott meccse volt, amikből ha felét hozta volna legalább már sokkal közelebb lenne az élen álló FCSB és CFR után, hogy aztán a rájátszást is hasonlóan döntetlenekkel kezdje. Ekkor már mindenki letett náluk a bajnoki címről, mondván már nagy a lemaradás a két "top" csapat mögött. Aztán jöttek a direkt meccsek az élenállókkal, és megverték idegenben a CFR-t majd rá pár napra hazai pályán a FCSB ellen is nyerni tudtak. Újra kezdődőtt minden matek, román sajtó teli volt cikkekkel, hogy újra háromesélyes a román bajnoki hajrá. Ezek után jött a krajoviak számára a fekete leves, vereség az addig pont nélküli Academica Clincenitől, majd vereség a dobogóra pályázó Sepsi OSK-tól, és a legutóbbi fordulóban ismét vereség a Botosani ellen. Ezekkel a vereségekkel hiába való volt a két bravúr győzelem, gyakorlatilag kiestek a bajnoki címért folyó harcból, egyetlen vigaszág lehet számukra az idei szezonban a kupadöntő, ahova a hétközi sikeresen vett visszavágó után bejutottak, és nagy esélyesként mennek majd a ploiesti mérkőzésre, ahol az idén eléggé gyenge arcát mutató Astra Giurgiu lesz az ellenfele.

Előző fordulóban mindenki arra számított, hogy jó szokásához híven a Sepsi OSK "leadja" a CFR-nek a pontokat, viszont a szentgyörgyiek nem így gondolták és mindhárom pontot elhozták a kincses városból. Csak a FCSB botlásának köszönhetően maradhatott a kolozsvári csapat az első helyen, és továbbra is saját kezükben a sorsuk. Több botlás nem fér bele, viszont felkészültebben és kipihentebben várhatják a Craiova elleni mérkőzést, hiszen nekik nem volt kupa elődöntő hétközben.

CFR továbbra is a bajnoki címre megy, Craiovanak idénre egyetlen tét meccs maradt a kupadöntő, ahol ismét nézők előtt léphet pályára, számomra nem kérdés a szombati meccsen melyik csapatnak van nagyobb szüksége a pontokra, amire még rájön a hétközi kupa meccs is, ami a tippem irányába viheti a mérkőzést. Egy frisebb, motiváltabb CFR-t várok, akik ponttal/pontokkal térhet majd haza.

Universitatea Craiova - CFR Cluj: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp