A római torna döntőjében összejött az álompárosítás. A finálét Novak Djokovic és Rafael Nadal játssza. Rengeteg nagy csatát megvívtak már egymás ellen legutóbb majdnem egy éve találkoztak a Roland Garros döntőben. Az utóbbi három salakos mérkőzésüket a spanyol nyerte.

Sokan és sokat panaszkodtak köztük én is,hogy ebbe a szezonban nagyon csikorognak a fogaskerekek a spanyolnál amely számára az év legfontosabb időszaka. Ezen a tornán is döcögött a szekér a Shapovalov elleni mérkőzésre értem ahol egyenesen kitört az egyik kerék és szinte csodával határos módon megfordított meg azt a találkozót Nadal. Azonban már tavaly is több idő kellett ahhoz,hogy formába kerüljön ezért ha jobban belegondolunk az idei év nem is biztos,hogy akkora meglepetés. Itt játszik mentálisan a legjobban a szezonban szerintem ami mindenképp a legfontosabb eleme lesz a Garros címvédésnek,de ne szaladjunk ennyire előre. Egyrészt Shapovalov ellen felállt a padlóról,másrészt Zverevtől csak egy hete kapott ki ennek ellenére nagyon simán verte most. Valamint Opelka ellen is már az elején nagyon fókuszált volt ami a régi Nadalt idézi. Pedig 2-2-nél meleg volt a pite hiszen két break labdája volt az amerikai óriásnak,de koncentrált és higgadt tudott maradni Rafa. Pedig ha az önbizalma nem lenne a helyén simán elbukhatta volna,mert átfutott az agyán meglátásom szerint,hogy Opelka ellen adogatást veszíteni felér a véggel. Ennek ellenére hárította ezeket és amint egy kicsi lehetősége adódott elvette a szervát és végül a találkozót is megnyerte.

Nadal salakszezonját temettük akkor mit szóljon Djokovic? Monte Carloban egy kört ment,mert a második kanyarban kikapott a salakot csak képeslapon látó Evanstől. Majd a hőn áhított hazai tornán ahol biztos mindent beleadott,de az is kevés volt,mert az újdonsült orosz sztár Karatsev legyőzte pedig komoly terhelés nem érhette a szerbet hiszen 250-es tornáról beszélünk. Itt Rómában pedig az égiek ismét a kegyeibe fogadták hiszen a sírból tért vissza Tsitsipas ellen aki még a meccsért is adogatott,de Djokovic hihetetlen módon fordított. Novak pénteken és szombaton is rengeteget töltött a pályán az esőszünetek és az elhúzódó találkozók miatt. Sonego ellen már nem maradt benzin a tankban ebből kifolyólag bukta el a második játszmát. Látványosan fáradt volt és most az Oscar díjas alakítások is elmaradtak, itt valódi kimerültséget láthattunk.

Mentálisan sem lehet kellemes érzés,hogy újra össze kell csapnia Nadallal salakon tekintve milyen csúnya verésbe szaladt bele a szerb legutóbb. A bántóan kevés lejátszott találkozó a szemcsés borításon és a gyenge fizikális állapot mind hozzá fog járulni ahhoz,hogy szerintem egy gyors Rafa győzelem lesz.

Djokovic, Novak - Nadal, Rafael: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp