Utolsó előtti forduló a németeknél, ahol két olyan csapat találkozik, akik jövőre a BL-ben is megmutathatják, mit tudnak. A vendégeknél ugyan nem 100% még az indulás, de egyetlen pont hiányzik két meccsen a biztos BL indulástól. Szerintem tökéletes alkalom most ez a pontszerzésre egy olyan csapat ellen, akiknek szintén nincs sok motivációjuk már a szezonra, a BL indulás már fix és a második hely is biztos lenne egy mai döntetlennel.

Az elmúlt pár szezon alapján már elvárás a lipcseiektől a BL hely, amit idén is biztosan hozott a csapat. Beleszaladtak hét közben egy kellemetlen vereségbe a kupadöntőben, a Dortmund ugyanis berámolt nekik 4 gólt, úgyhogy biztosan nem felhőtlen jókedvvel jönnek a meccsre a lipcseiek. A bajnokságban igazából már semmi teendő, nyilván nem egy vereséggel szeretnék lezárni a hazai szezont, de igazából szurkolók nélkül 2 hét múlva senki nem fog emlékezni, mi történt ezen a meccsen.

A vendégek a tőlük elvárt szezont túlteljesítették és jövőre újra a BL csoportkörében találhatják magukat, ha a következő két meccsen szereznek egy pontot. Nyilván a hazai meccsükön ezt bőven behúzhatják, de egy kevésbé motivált Lipcse ellen egy idegenbeli döntetlen megadhatja az okot az örömre.

A Lipcse otthon az elmúlt meccsein nem mutatott túl gól gazdag játékot, míg a Wolfsburgnak sem lesz érdeke fejjel nekirohanni a falnak. A Wolfsburg egyébként is hozza a döntetleneket, ma meglehet a 10. pontosztozkodásuk, ami bebiztosítja a BL indulást, míg hazai oldalon az ezüstérmet. Ilyen oddson egy mindkét csapatnak jó eredményt nem szabad otthagyni.

RB Leipzig - VfL Wolfsburg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp