A Roland Garros előtti utolsó felvezető tornát rendezik Strasbourgban vasárnaptól és a főtáblát böngészve találtam egy meccset, ahol az oddsok nem tükrözik az erőviszonyok valós állást – legalábbis salakon nem.

Alison Van Uytvanck legkevésbé kedvelt borítása a salak, ez vitán felül áll. Idén eddig három meccset vesztett, miután egy tavaszi sérülésből tért vissza. Semmi extra az ellenfelek között, akik verték őt. Schmiedlova kétszer, míg Belgrádban a későbbi döntős Konjuh. Egyébként az egész évből csak két győzelme van, így nyíltan kimondhatjuk, hogy a belga egyelőre nem a legjobb szezonját futja. Szerintem a salakot még inkább a felkészülés jegyében használja és majd a pár hét múlva kezdődő füves pályás szezontól jöhetnek neki újra az eredmények. Ez kell is neki, mivel szépen lassan csúszik hátrafelé a 27 éves teniszező.

Első körös ellenfele több mint kellemetlen. Hazai játékos, jó formában van és kedveli is a salakot. Harmony Tan igazából ebben az évben robbanhat be. Nyert egy kisebb fedett pályás ITF tornát már Franciaországban, majd utána a lyoni főtáblán az a Badosa verte, aki a héten nyerte első WTA tornáját. Láttam ezt a Badosa elleni meccsét és nagyon kevésen múlott, hogy ne francia győzelemmel záruljon a meccs. Emellett ami maradandó volt számomra, hogy Tan nem úgy játszott, mint egy ranglista 150. Jóval nagyobb potenciált mutatott és a későbbi eredményei is erről árulkodnak. Bogotában az elődöntőig jutott, ahol Osorio Serrano állította meg, majd Isztambulban Arrubarrena és Saint Malóban Golubic. Mindannyian ügyesek salakon és ez kell ahhoz, hogy Tan vereséget szenvedjen. Egyébként a három vereség mellett azért aratott salakon egy laza 9 győzelmet is, többségében WTA szintű játékosok ellen, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha Van Uytvanck lenne a 10. salakos skalp idén. A bukikkal ellentétben szerintem itt az lenne a meglepő, ha a belga nyerne.

Van Uytvanck, Alison - Tan, Harmony: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp