Óriási a tét az est utolsó meccsén, ugyanis az egész 15 játéknap egyetlen meccsben élesedik ki Clayton és van den Bergh találkozóján. A három továbbjutónk már biztos az utolsó játéknap előtt is, viszont ez a meccs nagyon sok pénzről és presztízsről dönt.

Egyszerű a helyzet, Dimitri győzelme esetén ő jut be a play-offba, minden más eredménnyel pedig Clayton kvalifikál. Ki is írta Jonny már tegnap twitterre, hogy 7 legre van szüksége a továbbjutáshoz és ez így is van.

Fogadásilag a legek számára próbálok rámenni, ugyanis egy ilyen nagy téttel bíró meccsen általában szoros végeredmény szokott születni. Nagyon nem szoktak elhúzni egymástól a játékosok, vagy ha valaki nagyon vezet, kicsit kiengedhet, esetleg elkezdhet remegni a keze a tét súlya alatt. Ezek mellett elmondható azért, hogy mindketten remek játékosok és bőven képesek hozni a 4-5 körösöket első pályáról, ami azért általában elég a leg behúzásához. Mindketten nyertek már nagy pontszerző tornát és mindketten tudnak mindent a játékról. Játéktudásilag egyértelmű, hogy mindkét oldalon megvan minden, az aktuális fejbeli állapot fog dönteni a meccs kimeneteléről. Pont a nagy teher miatt nem merek győztes irányában gondolkozni, egy overrel viszont nem nagyon lőhetünk mellé. 8-5 esetén zöldül a tippünk, ami azért egy ilyen kiélezett versenysorozatban nem lenne túl nagy kérés a két játékostól. Úgy érzem, valamelyik irányba el fog dőlni a meccs és nagy dráma lesz a végén, de az 5-5-ös eredmény után szeretném nyugodtan figyelni a meccset.

van den Bergh, Dimitri - Clayton, Jonny: Körök száma - Felett/alatt tipp